Här är Mehmetis drömavtal i MFF

avJohan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

Avslöjar: Så mycket får hemvändaren

MALMÖ. Palermo släppte Agon Mehmeti gratis.

Men det blev ändå inte gratis för Malmö FF.

Sportbladet kan avslöja att hemvändaren får två miljoner kronor i sign on, en prestationsbonus som kan ge ytterligare en miljon och 105 000 kronor i månadslön.

– Jag är jättenöjd, säger Mehmeti.

Efter Markus Rosenberg och Guillermo Molins det senaste året presenterade Malmö FF i dag ännu en tung hemvändare: Agon Mehmeti.

24-åringen lämnade MFF sommaren 2011 för Palermo. Men det blev bara tre matcher i Serie A-klubben innan han lånades ut till Novara i Serie C och sedan portugisiska Olhanense.

– Det blev inte som jag hade tänkt mig, säger han.

Palermo skulle ha betalt 4,5 miljoner i utbildningsbidrag för Mehmeti men de pengarna såg aldrig MFF röken av och Uefa gick på Palermos linje.

Får drömdeal

Nu släpper italienarna honom gratis.

Men det blev inte gratis för MFF att locka hem Mehmeti, som skrivit på för 3,5 år.

Enligt Sportbladets uppgifter får Mehmeti hela två miljoner kronor i sign on och 105 000 kronor i månadslön. Dessutom finns det en prestationsbaserad bonus som kan ge honom ytterligare en miljon under kontraktstiden.

Det finns stora skattemässiga fördelar att med att betala ut en stor del av pengarna som sign on-bonus i stället för löpande månadslön.

Mehmeti är tillfreds med dealen.

– Jag är jättenöjd med allting. Jag tackar Malmö för det stora intresset som funnits, säger han.

– Men pengar är inte allt. Jag ville hitta glädjen igen och var hittar jag den? Jo, i Malmö. Det är där jag har min familj och mina vänner och klubben som jag kan utan och innan.

”Inte min position”

Han är inte spelklar till Champions League-kvalet mot Ventspils i morgon men förhoppningsvis ska pappersexercisen vara färdig till toppmötet mot Kalmar på lördag.

Med tanke på konkurrensen i MFF:s anfall (Markus Rosenberg och Magnus Eriksson) och skadan på Guillermo Molins lutar det åt att Mehmeti får ta en kantroll.

– Kanten är inte min position egentligen. Jag har spelat anfallare hela mitt liv. Men det är Åge (Hareide) som bestämmer. Då får man bita i det sura äpplet och spela där han sätter mig, säger Mehmeti.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM