Premiärseger för Öis: ”Känner enorm stolthet”

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

avDaniel Sörensen, TT

FOTBOLL

Örgryte fick en utmärkt start på säsongen i superettan.

Premiären borta mot Varberg slutade med 2–0-vinst.

– Jag känner bara en enorm stolthet. Det får se ut som det gör i dag. Det kanske är lite studsigt och hoppigt, men vi sa innan att vi skulle ha med poängen hem och det lyckades vi med, säger tränaren Thomas Askebrand.

Gräsmattan på Påskbergsvallen i Varberg var inte i optimalt skick. Men det stoppade inte gästande Örgryte från att gå in och spela sitt spel.

Göteborgarnas försvarare David Engström, ny för säsongen från Häcken, knäade in ledningsmålet efter 24 minuter. Varbergs förhoppningar om att ta poäng reducerades sedan ytterligare när Eddie Tran fick rött kort sex minuter senare.

Öis-tränaren nöjd

Med en man mer kunde Alibek Aliev, ny från lokalkonkurrenten Gais, säkra bortasegern i ösregnet när han från nära håll stötte in 2–0, framspelad av Diego Montiel.

– Det är väldigt viktigt för mitt självförtroende att få göra det första målet, nu kan man slappna av mer i de andra matcherna. Det första målet är jätteviktigt, säger målskytten Aliev till GP.

Varberg fortsatte – trots spel med tio man – att kämpa, men det räckte inte.

– De fick ännu mer energi och gnuggade ännu hårdare efter utvisningen. Men vi sa till varandra att vi skulle springa mer än motståndaren och jobba mer än motståndaren, det tycker jag att vi gör, säger en nöjd Thomas Askebrand.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM