Omoh stängs av två matcher efter benbrottet

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Örebros Michael Omoh bröt benet på sin vän Jesper Nyholm i en cupmatch mot AIK.

Nu stängs han av två matcher.

Det var i Örebros möte med AIK som Michael Omoh försökte nå bollen men i stället träffade AIK-backen Jesper Nyholm rakt på vristen. AIK-försvararen vred sig i smärtor och det var tydligt direkt att det handlade om ett benbrott.

– Ja, jag hörde ljudet när jag träffade honom. Jag såg att foten var bruten. Jag tappade det helt, jag lade mig ner på gräset, sa Omoh då som dessutom är vän med Nyholm.

– Det är en olycklig situation. Jesper är min vän, även utanför planen. Det känns jobbigt. Jag bröt hans fot. Det är en 50-50-boll och jag kom in sent. Jag mår inte bra just nu, sa han.

”Äventyrat säkerheten”

Nu står det klart han Örebrospelaren straffas med två matchers avstängning för smällen. Det innebär att han missar ÖSK:s möten med Gif Sundsvall och IFK Norrköping i inledningen av allsvenskan.

"Efter att ha tagit del av anmälan, spelarens yttrande samt matchvideon konstaterar Disciplinnämnden att spelaren kommit in i situationen med hög fart och på ett sätt som äventyrat motspelarens säkerhet. Spelaren har därmed gjort sig skyldig till allvarligt otillåtet spel och ska därför stängas av. Motspelaren har fått en ovanligt olycklig skada men nämnden anser att avstängningen kan begränsas till två matcher.", skriver Disciplinnämnden i sin motivering.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM