Kalle Holmberg fixade tre poäng åt Norrköping

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

NORRKÖPING. Arnor Sigurdsson, 18, behövde bara tre minuter på planen för att fixa en straff – och den blev matchavgörande.

Efteråt hyllas den 18-årige islänningen av lagkamraten Simon Thern.

– Arnor är kanske den mest talangfulle spelare som jag någonsin har spelat med, säger Thern, som jämför Sigurdsson med Sam Larsson.

Norrköping var på väg att tappa poäng i premiären mot nykomlingen Brommapojkarna. Då valde tränaren Jens Gustafsson att kasta in Arnor Sigurdsson, 18, i den 74:e minuten. Tre minuter senare fixade han en straff, som Kalle Holmberg förvaltade på bästa sätt.

Efter 2-1-segern hyllas Sigurdsson.

– För oss som följt honom är det inte överraskande. Han är verkligen orädd, säger Jens Gustafsson.

Mittfältaren Simon Thern:

– Arnor är kanske den mest talangfulle spelare som jag någonsin har spelat med, och då har jag spelat med många bra spelare. Han är lite som Sam Larsson, oerhört svår att ta bollen av, har ett driv i steget, bra touch och en fantastiskt blick. Jag är helt övertygad om att han inom en snar framtid är en bärande spelare i IFK Norrköping, säger Thern.

Det var inga små ord.

– Jag hade ingen aning om vem han var när jag kom hit. Men jag blir såld på vissa spelare och han är en sådan spelare. Han spelar fotboll med hjärnan och har alltid en tanke i det han gör. I dag avgör han i stort sett matchen med det inhopp han gör, säger Thern.

En som dock inte var lika imponerad av Sigurdsson var BP:s Tim Söderström, som orsakade straffen.

– Jag tycker den är hårt dömd. Det är lite kontakt, men han (Sigurdsson) söker den och slänger sig bara, säger Söderström.

Sigurdsson menar att det var rätt att döma straff.

–  Absolut. Jag dribblade och han satte ut foten.

Söderström tycker att du föll lätt?

– När jag såg att foten var ute sprang jag mot den, säger Sigurdsson, som hoppas att hans fina inhopp ska ge honom en startplats snart.

– Jag känner mig rätt nära startelvan. Det här var en viktig match och jag tog chansen. Jag ska bara fortsätta jobba på, säger 18-åringen.

De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM