Ökänd huligan firade med Pontus Jansson

Reporter: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Avstängd på livstid – tog sig in ändå: ”Kliar mig inte ett skit”

MARBELLA. Här blir en omedveten Pontus Jansson, 25, omkramad av en av Englands värsta huliganer.

Leedssupportern Aaron Cawley, avstängd på livstid, jublade ihop med svensken efter att Jansson har gjort mål.

– Jag hade ingen aning om det, säger Pontus Jansson.

Det är Daily Mirror som under tisdagen uppmärksammar en av bilderna från när Pontus Jansson målfirar borta mot Norwich.

Det är efter att den omåttligt populäre svenske mittbacken gjort 1-1 för sitt Leeds i 57:e minuten som Jansson springer ut och jublar med Leedsfansen på plats.

– När jag är på planen så tänker jag inte så mycket. Jag fick varning för att jublade med supportrarna, säger Pontus Jansson. 

En av personerna som är framme och klappar om Jansson är Aaron Cawley, en supporter som är avstängd på livstid av Leeds från deras matcher efter att Cawley 2012 sprang in på planen och slog ned Sheffield Wednesdaymålvakten Chris Kirkland.

Enligt Daily Mirror dömdes Cawley dessutom till fängelse i 16 veckor för attacken mot Kirkland och en sexårig avstängning från alla matcher i det engelska seriesystemet som helhet.

Tillbaka efter polismiss

The Sun uppger att en miss av polisen gjorde att huliganen kunde ta sig in på matchen mellan Norwich och Leeds i lördags.

Cawley skryter om att han lyckats ta sig in på arenan på Facebook.

Pontus Jansson själv hade inte blivit uppmärksammad om händelsen förrän Sportbladet visade upp bilderna från Daily Mirror för mittbacken. 

– Det är första gången jag ser det nu. Det hade jag ingen aning om, säger han till Sportbladet.

Vad känner du över att han får uppmärksamhet nu?

– Så du menar att det är mitt fel?

Absolut inte.

– Vad ska man tycka om det? Jag hoppar ut där i ren glädje, att han står där…jag har ingen aning om vad jag ska svara på det. 

Är det tråkigt att bli förknippad med honom?

– Det kliar mig inte ett skit faktiskt.

Sedan Jansson lånades ut i somras från Torino till Leeds har svensken snabbt blivit väldigt omtyckt av fansen till Yorkshireklubben. 

– Jag har presterat bra på planen till att börja med. Det började gå bra för laget när jag kom. Då blev det lättare att börja gilla mig. Sedan har jag väl en spelstil som går hem.

”Jag gör det som känns rätt”

Pontus Jansson har alltid haft en nära relation till fotbollsfans efter att han själv som hängiven supporter bland annat följt Malmö FF från ståplats.

– Jag vet hur fansen vill att man ska spela. Det är en naturlig sak för mig. Jag ger alltid allt. Det är sådan jag är på planen.

Kommer den här bilden påverka att du tänker dig för att springa ut och jubla bland publiken?

– Nja, jag vet inte. När jag är på planen så tänker jag inte så mycket. Jag gör det som känns rätt och hittills har det gått bra. Jag fortsätter med det. 

Publicerad: