Ilskan: Kräver nu att ’Henke’ avgår

FOTBOLL

Fansens protest efter nya förlusten

Foto: HIF-fans skanderade ”Avgå Henke” efter Helsingborgs förlust mot Elfsborg.

BORÅS. Efter 0-1-förlusten mot Elfsborg krävde HIF-fansen tränaren Henrik Larssons avgång.

Henkes svar:

– Det rör mig inte så där jättemycket.

– Det blir inget nytt. Vi fortsätter att jobba på med helheten som vi gjort under hela säsongen, säger Helsingborgstränaren.

0-1 mot Elfsborg innebär att Helsingborg har sju poäng upp till Gif Sundsvall ovanför kvalstrecket och sex poäng ned till Gefle på nedflyttningsplats.

Henrik Larsson sammanfattade matchen:

"Vi skapade chanser"

– Det är en sur förlust. Vi skapade en hel del chanser att göra mål, men vi får inte dit den.

– Det känns tråkigt att åka härifrån med en 1-0-förlust och noll poäng, men det är sådan vår säsong varit. Vi har inte det lilla flytet. Från och med nu börjar mitt uppdrag att se till att killarna får lite mod och sedan är det nästa match som gäller, säger Larsson på presskonferensen efter matchen.

Direkt vid slutsignalen skanderade de 300 fansen i HIF-klacken: ”Avgå, Henke!”

Larssons första spontana kommentar till de kravet i intervju med CMore var:

– Det rör mig inte så där jättemycket. Det är vad det är.

På presskonferensen en stund senare sa han:

Förstår supportrarna

– Ja, jag hörde det (fansen skanderande). Det är vad det är.

Hur ser du på att spelarna är framme och pratar med supportrarna?

– Jag förstår att supportrarna blir frustrerade. Samtidigt måste de titta på vilket lag vi möter. Det är ett bra fotbollslag vi möter som befinner sig på säker mark. Stundtals spelar vi bra. Det är inte bara den långa bollen. Det är lite kombinationer också.

– Men som Helsingborgssupporter förväntar du dig mer och det ska du också få lov att göra. Men någonstans måste man också vara lite nykter i allihopa, säger Larsson.

Vad behöver ni jobba på spelmässigt?

– Jag vet inte vad man förväntar sig att Helsingborgs IF ska göra när man kommer till Elfsborg. Jag förväntar mig inte att vi ska föra matchen. Det finns inte många lag som kommer hit och har bollen mer än Elfsborg. Att försöka göra något sådant tror jag inte på.

Inget nytt

– Vi skapar lägen, så vi måste bli mer effektiva när vi får lägena. Vi har minst två riktigt bra lägen. Men så är det när man befinner sig i det läget vi är.

Vad kommer du jobba på med laget under den närmaste tiden?

– Vi jobbar på helheten, sättet vi spelar på. Det jobbar vi på dag ut och dag in. Det här har vi gjort hela året. Det kommer vi fortsätta med.

– Det blir inget nytt. Det finns ingen mirakelmedicin mot något sånt här. Det är hårt arbete som gäller. Lägga den här matchen till handlingarna och sikta in oss mot Örebro. Det är inte så mycket mer att göra, säger Henrik Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM