Ikonen tar betalt – för att värva spelare

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Avslöjar nya skandalen: ”Ge mig en bra jävla spelare”

1 av 2 | Foto: TT

Tre nya personer har hamnat i blåsväder i engelsk fotboll.

Förre Chelseastjärnan Jimmy Floyd Hasselbaink, numera manager i QPR, tar betalt för att värva spelare, enligt Telegraphs granskning.

– Ge mig en bra jävla spelare, säger Hasselbaink i videon.

Brittiska The Telegraph fortsätter sin granskning av korruptionen i engelsk fotboll som fick förbundskaptenen Sam Allardyce sparkad.

Nu namnges tre Championship-bossar för att ta emot svarta pengar för att värva spelare till sin egen klubb.

Massimo Cellino, Leeds ägare.

Tommy Wright, assisterande tränare i Barnsley.

Jimmy Floyd Hasselbaink, manager i QPR.

”Ge mig en bra spelare”

Den sistnämnde är en stor Chelsea-ikon med drygt 150 matcher för klubben och ska i ett möte med de asiatiska affärsmännen – egentligen reportrar för The Telegraph – gått med på att ta betalt för att värva en spelare till Queens Park Rangers.

– Ge mig en bra jävla spelare. En bra spelare, säger Hasselbaink i den hemligt inspelade videon och kräver över en halv miljon kronor av affärsmännen.

QPR har nu inlett en intern utredning av managern som dock nekar till alla anklagelser mot honom och skyller i stället på agenten Scott McGarvey.

– Jag blev kontaktad av agenten McGarvey och The Telegraph – som utger sig för att vara spelaragenter – som erbjöd mig en betalning för att hålla ett tal i Singapore. Jag kan inte se något ovanligt i att erbjudas pengar för att hålla ett tal. Jag gav inga löften i gengäld, sa inte att QPR skulle köpa någon spelare eller rekommenderade någon för min egen vinning. Jag förnekar alla anklagelser om oegentligheter från min sida, säger Hasselbaink i ett uttalande.

Tränare stängs av

Även Leedsägaren Massimo Cellino ska ha gått med på ett så kallat tredjeparts-ägande av en spelare medan Barnsleys Tommy Wright krävt drygt 60 000 kronor för att hjälpa affärsmännen att sälja spelare till hans klubb.

Nu har Wright stängts av, enligt Barnsleys talesperson.

”Klubben har i dag stängt av Tommy Wright efter anklagelserna om mutbrott i samband med spelarövergångar”, skriver klubben i ett uttalande.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.