'Henke' totalsågas: ”Som en treåring”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

DN:s krönikor har fått nog av Henrik Larsson

1 av 2

DN:s Johan Croneman har en vass penna.
Nu totalsågar han Henrik Larsson.
”Han beter sig som en treåring", skriver krönikören.

Henrik Larsson har gjort sig känd som ett något motvilligt intervjuobjekt. En tränare som inte gärna bjuder till för journalisterna. Ett beteende som DN:s krönikör Johan Croneman nu tröttnat på. I en text som publicerades under fredagen går profilen nu till attack mot Henrik Larsson.

”Beter sig som en treåring”

"Han är inte ensam om att vara pressad i jobbet, om att leva med ett jobb under mycket stress. Han är däremot helt ensam i tränarbranschen om att bete sig som en treåring.", skriver Croneman i sin veckovisa spalt om tv-sport.

Vidare menar krönikören att fientligheten till pressen är helt oförståelig.

"Har han egentligen någonsin varit utsatt för elak media?! Finns det någon som det har gullats mer med i svensk press? Nej."

LÄS VIDARE

Fientlig ”Henke”

Ändå är Henrik Larsson, enligt Croneman, direkt oförskämd mot presskåren.

"Det är därför inte så lite märkligt att han alltid haft så svårt (även som spelare) att dölja sitt förakt för fotbollsjournalister – jag har sett dussintals intervjuer under säsongen med Henke Larsson och han är i nio fall av tio rakt av otrevlig.".

”Sluta prata med honom”

DN:s krönikör menar att journalisterna, som en markering mot "Henke” borde sluta att rapportera om honom och Helsingborg som förening.

"Sluta prata med honom! Lämna honom i fred. Lämna hela hans klubb ifred."

Sportbladet har sökt Henrik Larsson för en kommentar.

Publicerad: