”Ibra är sån – varför skulle han inte lämna?”

FOTBOLL

Legendaren tror på svensk succé i Chelsea

1 av 2

Chelsea uppges ha erbjudit Zlatan Ibrahimovic ett kontrakt.

En kanonvärvning om den blir av, säger Everton- och kommentatorslegendaren Andy Gray:

– Glöm hans ålder, han är en superb idrottsman som har tagit hand om sin kropp.

Zlatans julklapp parkerad i mäktiga garaget

Zlatan Ibrahimovic sitter på ett utgående kontrakt med den franska storklubben Paris Saint-Germain. Och med en och en halv månad kvar på kontraktet fortsätter svensken att ösa in mål och omgärdas av flyttrykten till sommaren.

Han har kopplats ihop dussintalet europeiska klubbar och senast i går uppgav franska Footmercato att Chelsea gett svensken ett kontraktserbjudande över två år med en årslön på 115 miljoner kronor.

”Jag ser honom mycket”

Och en flytt till Chelsea är något som Everton-legendaren Andy Gray, i dag legendarisk tv-kommentator, hade gillat.

– Jag hade älskat att se honom i Premier League. Och glöm hans ålder, han är en superb idrottsman som har tagit hand om sin kropp. Vid 34 års ålder är han fortfarande i en enorm form, säger Gray till TalkSport.

Efter en lång sejour hos engelska Sky Sports och en populär roll i EA Sports tv-spel FIFA kommenterar Gray numera fotboll för BeIn Sports. Där får han se Zlatan på regelbunden basis.

– Jag ser mycket av honom här eftersom vi sänder den franska ligan. Premier League är en sådan utmaning han hade gillat. Det är något som hade gjort honom taggad om han lämnar PSG. Men att döma av hur han spelat i år kanske PSG väljer att ge honom en kontraktsförlängning, säger han.

”Skulle vara ett bra ställe”

Gray tror att Zlatan själv lutar åt att testa något nytt efter säsongen:

– Ibra är sån, om han har bestämt sig för att flytta så kommer han att flytta. Han har tillbringat fyra år i Paris och vunnit fyra titlar, han kan till och med vinna Champions League i år. Varför skulle han inte lämna och testa något annat? Och London, med Chelsea, skulle vara ett bra ställe att svänga förbi.

Zlatans julklapp parkerad i mäktiga garaget

ARTIKELN HANDLAR OM