”Zlatan använde sin bok för att förklara”

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Guardiola slår tillbaka mot Zlatan: ”Använde aldrig media”

Foto: TT
Guardiola och Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic har kritiserat och pikat Pep Guardiola.

Nu slår Manchester Citys manager tillbaka.

– Allt jag sa till honom sa jag ansikte mot ansikte, säger han.

Det är inte många timmar kvar till det heta derbyt mellan Manchester United och City. Två av huvudpersonerna är utan tvekan Zlatan Ibrahimovic och Pep Guardiola som återigen ställs mot varandra.

Att deras relation har varit frostig är ingen nyhet och Zlatan gjorde i sin självbiografi klart vad han tycker om sin förre tränare.

Inför mötet kom Ibrahimovic med en ny pik mot Guardiola.

– Mourinho pratar direkt med dig, han är ingen tränare som går bakom din rygg. Han berättar för dig om du är bra nog eller om du inte är bra nog. Jag föredrar sådana tränare i stället för att ha någon som inte säger ett ord till dig, men du tror att det är bra eftersom du inte hör något, säger han till BBC.

”Använde aldrig media”

Nu slår Guardiola tillbaka och tränaren är inte helt nöjd med hur Ibrahimovic har framför sin kritik.

– Ibrahimovic använde sin bok för att förklara vad han tror. Han hade några saker att säga. Jag var alltid tydlig. Allt jag sa till honom sa jag ansikte mot ansikte. Jag använde aldrig media för att förklara vad jag ville ha från honom på planen, säger han enligt The Guardian.

Men Guardiola hyllar även svensken.

– Jag har mycket respekt för Zlatan och vad han har gjort i fotbollsvärlden och i sin karriär. Han har en stor inverkan överallt där han har varit och han är en fantastisk talang, en av de bästa som finns, säger han.

Manchester United-Manchester City sänds i Viasat sport premium klockan 13.30 på lördagen!

ARTIKELN HANDLAR OM