Mrabti: ’Mitt mål var att spela’

Av: Per Bohman

Publicerad:

Mrabti förvånad över Dif-ledningens besked

Riskeras inte  Kerim Mrabti har varit borta hela säsongen. Djurgårdens ledning vill inte chansa med mittfältaren.
Foto:   Foto: Marcus Eriksson
Riskeras inte Kerim Mrabti har varit borta hela säsongen. Djurgårdens ledning vill inte chansa med mittfältaren.

Djurgården var tydliga om Kerim Mrabti.

Den allsvenska comebacken dröjer till 2017.

Ett besked som överraskade spelaren.

– Det är inget beslut som vi tagit gemensamt. Mitt mål var att spela, säger han.

Sportchefen Bosse Andersson och tränaren Mark Dempsey har uttalat sig i frågan för flera olika medier. Sammanfattat: Djurgården vill inte chansa med Kerim Mrabti.

Den talangfulle mittfältaren skadade korsbandet allvarligt under januariturnén i Abu Dhabi och har sedan dess inte spelat en match. Prognoserna för hans comeback har därefter fluktuerat, men för ett par dagar sedan meddelade alltså sportchefen och tränaren att Mrabti inte kommer spela allsvensk fotboll under 2016.

Tränar för fullt

Kerim Mrabti köper beslutet, men betonar att beskedet var överraskande för honom.

– Jag vet bara att de sagt så. Du får fråga Mark om jag kommer spela igen, men det är inget beslut som vi har tagit gemensamt i alla fall. Det var något han uttalade sig om, känner jag, säger 22-åringen.

Hur ser du på det?

– Jag var inställd på att jag kanske inte skulle spela, då jag inte ville sätta någon press på mig själv. Men samtidigt: mitt mål har ändå alltid varit att spela.

Hur länge har du tränat för fullt?

– Två veckor på ett ungefär. Men jag har varit i gång rejält rent fysiskt och känner mig stark i benet och konditionsmässigt. Jag kanske inte hinner spela en match i år, men det fanns absolut en möjlighet.

”Är tio år yngre”

Men din målbild var att spela?

– Ja, exakt.

Kanske är de extra rädda om dig med tanke på det som hände med Haris Radetinac (som skadade sig direkt efter att ha kommit tillbaka från en liknande skada)?

– Absolut är det så. Det spelar såklart en ganska stor roll om en spelare från samma lag har en exakt likadan skada. Klart att det sätter en extra press på staben. Samtidigt ska man inte jämföra mig och Haris fysik. Jag är 10 år yngre och sånt här varierar.

”Får mig att le”

När Sportbladet talar med Mark Dempsey öppnar han ändå dörren för Mrabti.

– Om han var helt frisk, om Bosse sa att han var 100 procent, och vi hade möjlighet att låta honom spela. Då är det inte omöjligt att han får spela, för det skulle verkligen ge honom hopp. Det är en spelare som får mig att le. Hans fina personlighet är smittande, säger Dempsey och fortsätter:

– Men vi vill hålla koll på honom. Det sista man vill är att han ska skada sig direkt. Jag har varit med om det tidigare med två spelare: det är fruktansvärt.

Publicerad: