Norlings Elm-hyllning: ”Sveriges vackraste”

FOTBOLL

"Glad att vi har en sån spelare i Sverige”

Rasmus Elm är tillbaka.
Då kunde Rikard Norling inte sluta hylla mittfältaren.
– Sveriges absolut vackraste fotbollsspelare, säger AIK:s tränare.

Han styrde spel, satte tempo och gav sig i väg i djupled. Rasmus Elms första halvlek var något i hästväg och ett virrigt AIK lyckades inte kontrollera honom. Efteråt var alla i bortalägret eniga: Rasmus Elm är fortfarande en sensationell spelare.

– Han är genuint genomskicklig. Spelarna sa i omklädningsrummet att "fy fan vad han är duktig". Jag tycker bara det är kul att han är i Sverige och spelar för oss som tittar, säger Rikard Norling.

”Såg du när han försökte lobba?”

Elm är uppenbarligen en personlig favorit för AIK-tränaren.

– Det är en av Sveriges absolut vackraste fotbollsspelare, av de som fortfarande är aktiva.

Han får medhåll av Nebojsa Novakovic.

– Såg du när han försökte lobba in en boll från halva plan? Jag är så glad över att vi har en sån spelare i allsvenskan.

”Håller hög landslagsklass”

Först när AIK efter 30 minuter flyttade in ytterligare en spelare centralt lyckades de minska Elms enorma inflytande i matchen, och Stefan Ishizaki kvitterade med en läcker lobb.

– Men Rasmus är ju en spelare som håller hög, hög landslagsklass när han inte är skadad. Vi gav honom också alldeles för stor yta i början och han pricka bollarna vart han ville, och så gick han dessutom i djupled.

Norlings slutsats efter matchen?

– Hade vi inte tagit in en spelare till i mitten, och fått stopp på Elm och de andra, så hade vi aldrig fått med oss någon poäng från den här matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM