Jens Fjellström lämnar efter 15 år

Foto: Bildbyrån
Jens Fjellström tillsammans med Lasse Granqvist under fotbolls-EM
FOTBOLL

Jens Fjellström slutar på TV4-gruppen.

”Har meddelat att jag inte förlänger avtalet med dem”, skriver Fjellström på Twitter.

Jens Fjellström, 49, har jobbat som fotbollsexpert i C More och TV4, och kommenterat allsvenska matcher såväl som Premier Legue, La Liga, EM, VM med mera.

Men efter 15 år hos TV4-gruppen väljer han nu att inte förlänga sitt kontrakt.

”Jag har haft förmånen att göra de sändningar som jag brunnit för och tillsammans med kollegor som jag tycker tillhör landets bästa inom respektive område. Ingen nämnd, ingen glömd”, skriver Jens Fjellström på sin Twitter.

"Nytt kapitel"

Beskedet kommer inte som en överraskning för TV4-gruppen som har fört en dialog med Fjellström hela året.

– Vi har haft en jättebra dialog under hela året och det är självklart jättetråkigt, men 15 år som expert på både C More och tv4 har gjort honom till en av Sveriges allra främsta. Vi önskar honom lycka till och hoppas att få chansen att arbeta med honom igen i framtiden, säger TV4-gruppens sportchef Erik Westberg.

Vad Jens Fjellström kommer göra istället, avslöjar han inte. Men han hintar om att någonting är på gång, och att han fortsatt kommer att dela passionen för fotboll med tittarna.

”För mig, i form av ett nytt kapitel. Jag återkommer när det blir aktuellt", skriver Jens Fjellström.

Erik Westberg vill heller inte kommentera vad som är nästa steget i karriären.

– Vad Jens ska göra nu får Jens svara på själv, säger Westberg. 

Åströms kontrakt går ut

Kollegan Tommy Åström skriver också en hälsning på Twitter, där han hyllar Fjellström för sitt arbete. Även Åströms kontrakt går ut, och något nytt är ännu inte påskrivet.

– Precis, vi har en jättebra dialog. Men har vi något att kommunicera med våra andra medarbetare så kommer vi göra det, säger Erik Westberg.

Tillsammans har de två och kollegan Lasse Granqvist produktionsbolaget House of Sports, som producerat allsvenskans sändningar för C More.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4