Tårfyllda avskedet: Jag kommer aldrig glömma den här klubben

FOTBOLL

Arteta lämnar Arsenal

Mikel Arteta byttes in och låg bakom Arsenals fjärde mål i Premier Leagues sista omgång.

Nu lämnar den spanske lagkaptenen Lodon-laget.

– Jag kommer aldrig glömma den här klubben, säger Arteta till Arsenals hemsida.

Det har varit en jobbig säsong för Arsenal. Laget ledde ligan efter 20 omgångar och tippades av många sätta stopp för den 12 år långa titeltorkan i Premier League.

Men laget föll ihop under våren och kunde se Leicester vinna ligan för första gången.

Men säsongen slutade i alla fall lite i dur för Arsenal-fansen. I sista omgången hemmaslog man Aston Villa med 4–0 samtidigt som Tottenham vek ned sig i Newcastle vilket gör att Arsenal slutar tvåa och före Tottenham i ligan för 21:a säsongen i rad.

Söndagen var också en avskedsföreställning för tre Arsenal-spelare. Mathieu Flamini, Thomas Rosicky och Mikel Arteta kommer att lämna klubben i sommar.

Arteta byttes in i slutet mot Aston Villa och hans ribbskott tog i ryggen på Villa-målvakten och gick in i mål för 4–0 – ett självmål men Arteta firade som att det var hans.

”Kan bara tacka alla”

Efter matchen hyllade en tårfylld 34-åring klubben han spelat för sedan 2011.

– Det här är en dag jag aldrig kommer att glömma. Jag kan bara tacka för hur alla har behandlat mig och min familj under de här fem fantastiska åren. Mina känslor för klubben kan inte vara bättre. Jag känner mig hedrad att ha fått spela och vara lagkapten för Arsenal. Den här klubben är klass och jag kommer aldrig att glömma den, säger Arteta till Arsenals hemsida.

Han betonar också hur viktigt det var att avsluta med en seger.

– Vi vet hur viktigt det är för fansen att sluta före Tottenham. Men vi är besvikna att vi inte kunde vinna ligan eftersom vi har ett lag som är tillräckligt bra för det. Som kapten måste jag be om ursäkt för att jag inte lyckades leda laget till det vi ville nå.

”Fantastiska spelare”

Med största sannolikhet var söndagen hans sista framträdande på en fotbollsplan.

– Jag behöver lite tid att fundera med med 99 procents säkerhet var det här min sista match men jag har olika alternativ hur jag ska gå vidare.

Även för Thomas Rosicky och Mathieu Flamini var söndagen ett avsked. Ingen av dem fick speltid på söndagen men har hyllats av Wenger.

– Både Rosicky och Arteta är fantastiska fotbollspelare och väldigt viktiga i omklädningsrummet, säger han till BBC.

– Flamini har varit en extremt stark ledare både på och vid sidan av planen. Vi tappar tre starka personligheter, sa Wenger i fredags.

ARTIKELN HANDLAR OM