”Tar inte åt mig av vad de säger”

FOTBOLL

Förbundskaptenen om experternas Guidetti-kritik

Varken Anders Svensson eller Kim Källström ville se John Guidetti från start mot Luxemburg.

Inför mötet med Bulgarien flaggar Janne Andersson för förändringar men lyssnar inte på de två landslagslegendarerna.

– Jag tar inte åt mig av vad de säger, säger förbundskaptenen.

Kim Källström förordade Ola Toivonen och Anders Svensson ville se Christoffer Nyman från start bredvid givne Marcus Berg mot Luxemburg. Förbundskapten Janne Andersson valde John Guidetti som underkändes av Sportbladets jury efter 1-0-segern men själv menade att han gjort sin bästa landskamp.

”John spelade som laget”

Inför mötet med Bulgarien på måndagen fick Janne Andersson frågan om han hört Källströms och Svenssons åsikter.

– Jag tar inte åt mig av sånt speciellt mycket och visste faktiskt inte om det. Jag har min bild och vi är ett gäng som jobbar runt landslaget. Jag lyssnar på mina kollegor och tar beslutet som jag står för. Jag har full respekt för vad alla tycker men det viktigaste är att vi närmast är eniga i besluten och att jag tycker besluten jag tar känns rätt, säger förbundskaptenen.

Hur ser du på Guidettis insats?

– Jag ger sällan individuella analyser på det sättet, den feedbacken får de själva. Jag tycker John var ungefär som laget i övrigt. Jag tycker Victor Nilsson Lindelöf stack ut på ett bra sätt senast, skulle det vara någon som sticker ut åt andra hållet så pratar inte jag om det. Jag tycker John presterade som laget som helhet. Han kämpade och sprang. I andra halvlek tycker jag laget använde forwards på ett bättre sätt, även efter att John gått ut.

U21-spelarna högaktuella

Vad som däremot kan påverka laguttagningen är den korta vilan mellan matcherna. Janne Andersson flaggar för att det finns flera spelare som är slitna men vill inte nämna några namn. Noteras kan dock att såväl Martin Olsson som Albin Ekdal klagade på problem efter mötet med Luxemburg.

Situationen har också stoppat Janne Andersson från att släppa några spelare till U21-landslagets samling och avgörande kvalmatch mot Kroatien på måndagen.

– Tyvärr går inte det att göra den här gången. De spelarna som är möjliga U21-spelare är väldigt möjligt att de spelar här. Är de inte startspelare så är det mycket möjligt att de spelar på något sätt.

Spelarna i truppen som hade kunnat representera U21 är vänsterbacken Ludwig Augustinsson, högerbacken Emil Krafth och mittfältaren Alexander Fransson samt ordinarie mittbacken Victor Nilsson Lindelöf.