Mutumba ännu utan förlust i Örgryte

FOTBOLL

Målskytt i målfesten mot Åtvidaberg

Foto: Martin Mutumba firar sitt mål mot Åtvidaberg.

Martin Mutumba vet inte hur det känns att förlora i Örgrytes dress i superettan i fotboll.

Efter två segrar blev det en poäng i första matchen från start för nyförvärvet, en svängig tillställning mot Åtvidaberg hemma på Gamla Ullevi, 3–3.

Martin Mutumba, som kom till Örgryte från Brommapojkarna, gjorde 1–1-målet – hans andra fullträff på tre matcher. Eller fullträff och fullträff...

– Jag träffar den som Cristiano (Ronaldo). Ovanpå bollen så att den dyker. Målvakten har ingen chans... Nej, jag skämtar, sade den förre AIK-spelaren till TV4 Sport om vänsterskottet som Åtvidabergs målvakt Gustav Jansson absolut borde ha räddat.

Mutumba trivs i Göteborg.

”Publiken verkar gilla mig”

– Det är ett jättetrevligt sällskap. Publiken verkar gilla mig och jag gillar dem, sade han.

Det var idel exallsvenskar som gjorde målen på Gamla Ullevi. Ammar Ahmed (28 matcher och ett mål i högsta serien för Åtvidaberg i fjol) satte 1–0 och 2–2 för bortalaget, varpå Simon Helg (75 allsvenska matcher och tio mål för Hammarby och Gif Sundsvall) bombade in 3–2.

William Atashkadeh, tvåmålsskytt i segermatchen mot Syrianska senast, har gjort 33 allsvenska matcher och åtta mål för IFK Göteborg och Örebro. Mot Åtvidaberg nickade han in 2–1. Kvitteringen till 3–3 stod George Mourad för. Han har gjort 86 allsvenska matcher och 16 mål för IFK Göteborg och Syrianska.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM