Om Zlatan-bråket: ’Dödade nästan dig’

FOTBOLL

Mido bryter tystnaden efter kastade saxen: ”Vi skrek”

Foto: TT
Mido och Zlatan spelade tillsammans i Ajax

En kastad sax fick nästan Zlatan Ibrahimovic dödad.

Nu har förre lagkamraten Mido talat ut om händelsen.

– Vi skrattade mycket tillsammans på den tiden. Vi var bara unga grabbar med pengar, säger Mido.

Tio Zlatan-bråk – så gick det sedan

Relationen mellan Zlatan Ibrahimovic och anfallskonkurrenten Mido var minst sagt ansträngd under deras gemensamma tid i Ajax.

I svenskens självbiografi ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” avslöjade svensken ett bråk efter en hemmamatch mot PSV Eindhoven där Mido kastade en sax mot Ibra.

”Det var ett jävla liv på honom och inga vackra ord precis, och jag svarade med att säga att om någon var en fitta så var det han, och då tog han en sax som låg på en bänk där och slängde den mot mig, fullständigt galen”, skriver Zlatan i boken.

Bryter tystnaden

Och nu har Mido talat ut om händelsen.

Det är i dokumentärfilmen ”Den unge Zlatan” som The Sun fångat upp citat om Midos vansinnesaktion.

– Jag var väldigt arg över att jag inte startade matchen. När jag kom in i 2–0-underläge började jag gräla med Zlatan på planen. Jag skrek på alla och Zlatan skrek tillbaka på mig, säger Mido i filmen enligt The Sun.

Tio minuter efter att egyptiern kastat saxen, som plockades upp av en lagledare som en ’souvenir’, möttes de båda igen i duschen.

– Jag gick in i duschen och han satt i jacuzzin. Vi bara tittade på varandra och började skratta. Jag sa till Zlatan: ”Vet du att jag nästan dödade dig?” och han svarade: ”Ja, jag vet”.

”Unga grabbar med pengar”

Situationen fick dock Mido bort från Ajax. Efter incidenten lånades anfallaren ut till Celta Vigo medan svensken fick platsen i startelvan.

– När jag kommer till ett läge där jag måste kämpa för min plats så tog jag det på fel sätt. Men det var enkelt att bli vän med Zlatan. Vi skrattade mycket tillsammans på den tiden. Vi var bara unga grabbar med pengar och berömmelse, säger 33-årige Mido som i dag avslutat karriären.

Tio Zlatan-bråk – så gick det sedan

ARTIKELN HANDLAR OM