Janne Anderssons trupp till VM-kvalet

avAndreas Lillhannus, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Från start mot Nederländerna.
Nu petas Alexander Fransson, 22, helt ur Sveriges VM-kvaltrupp mot Frankrike.
I stället får Jakob Johansson, AEK Aten, chansen.

– Jag ville ha in en mer fysisk spelare, säger Janne Andersson.

Sju poäng på tre matcher.

Den 11 november väntar den på förhand tuffaste matchen i hela VM-kvalet – då Sverige gästar sommarens EM-finalist Frankrike.

Då väljer förbundskapten Janne Andersson att peta Alexander Fransson, startspelare i den första kvalmatchen mot Nederländerna, och i stället kalla in Jakob Johansson.

– Det är en helhetsbedömning. Jag gillar Alexander, jag känner honom väl med tanke på att jag haft honom i flera år. Men jag ville ha in en mer fysisk spelare. Det är några likanande spelare, just den här gången valde jag bort honom, säger Andersson.

”Inget jag räknar med”

Sportbladet avslöjade förra veckan att landslagsledningen varit på besök i Grekland för att bevaka Johansson, men enligt mittfältaren själv var en uttagning inte särskilt trolig.

– Att komma med i en VM-kvaltrupp är inget som jag räknar med. Det är tuff konkurrens i min position. Men det har gått bra här och jag känner inte att jag skulle göra bort mig, sa han till Sportbladet.

När Sportbladet åter pratar med AEK Atenmittfältaren när uttagningen är ett faktum så säger en bubblande Jakob Johansson:

– Det här var verkligen roligt. Det har gått bra för mig, men det var en liten överraskning. Kul!

Du visste inte ens att landslagsledningen har varit och tittat på dig på plats?

– Haha, nej.

Hur är din form och vad tror du om dina chanser att få spela?

– Formen har varit helt okej under säsongsinledningen, men jag känner också att den är stigande. Chanserna till spel är svårt för mig att bedöma. Jag vet inte hur Janne Andersson ser på mig, rollen och hur konkurrensen ser ut. Det ger sig.

En utmaning att eventuellt ställas mot en Paul Pogba?

– Det är ett understatement, säger Johansson.

”En skön energi”

I övrigt är truppen, i stort sett, identiskt som den senaste samlingen.
Sam Larsson tvingades lämna återbud då, på grund av skada, men är nu på nytt med i truppen. Hans ersättare då, Viktor Claesson, får även han plats i truppen.

Enligt Janne Andersson är läget i gruppen, efter full pott i senaste samlingen, mycket god.

– Det var stora steg i rätt riktning mot Luxemburg och Bulgarien. Det finns en skön energi, en skön attityd att vilja det som jag vill se på planen, säger han.

Fyra dagar efter Frankrike-matchen ska Sverige även möta Ungern i en träningsmatch.

Publicerad: