Ronaldo blir superhjälte: ”Har alltid varit ett stort fan”

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Att påstå att Cristiano Ronaldo varit en av de största inom världsfotbollen i modern tid är ingen överdrift.

Men kan man påstå att han är en superhjälte?

Ja, man kan faktiskt det.

Den portugisiske stjärnan har nämligen lanserat en ny tecknad tv-serie – givetvis med sig själv i huvudrollen som just superhjälte.

Cristiano Ronaldos fotbollskarriär är en framgångssaga utan dess like.

Med bland annat fem Ballon d’Or-titlar, tre engelska ligatitlar samt två spanska diton är han en av historiens mest framgångsrika fotbollsspelare någonsin.

Dessutom spelar 33-åringen sin sjätte Champions League-final när hans Real Madrid ställs mot engelska Liverpool, lördagen den 26 maj.

Det är Real Madrids tredje raka final – och Ronaldo har chans att vinna sin totalt femte Champions League-pokal.

”Glad att kunna hjälpa till”

Den senaste triumfen i portugisens liv har däremot inte så mycket med hans fotbollsspelande att göra.

Tillsammans med VMS Communications och Graphic India jobbar Ronaldo med att ta fram en tecknad tv-serie för barn och ungdomar, självfallet med sig själv i huvudrollen som superhjälte.

Foto: Graphic India

Han kommer även att agera exekutiv producent i projektet.

– Jag har alltid varit ett stort fan av superhjältar och jag är glad att kunna hjälpa till att skapa en animerad serie, säger stjärnan enligt Deadline.

Kan knyta band

Serien kommer att heta ”Striker Force 7”, och Cristiano Ronaldo är en av sju superhjältar som kommer att synas i diverse serietidningar och på digitala plattformar.

Det är ännu oklart vad Ronaldos superkraft egentligen är – men på den första bilden som publicerats står hans karaktär med en flygande fotboll vid sin sida.

– På samma sätt som fotbollen får olika kulturer och människor att knyta band tror jag att tecknade seriekaraktärer och superhjältar kan göra detsamma, säger han.

– Och det är därför som jag är så exalterad att kunna fläta samman min passion för fotboll ihop med den för superhjältar genom detta projekt, och att sedan kunna dela det med mina fans.

De har vunnit herrarnas Champions League på 2010-talet 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM