IFK Göteborg tar avstånd från fansen

Fördömer ramsorna: ”Inget vi står bakom”

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYR≈N
FOTBOLL

IFK Göteborg-supportrarna sjöng nidramsor om AFC Eskilstuna.

Nu tar klubben avstånd från fansens ramsor.

– Vi tar kraftigt avstånd från delar av det som ropades under matchen, säger sportchefen Mats Gren.

Mötet mellan IFK Göteborg och AFC Eskilstuna har fått ett känsloladdat efterspel.

IFK Göteborgs-fansen höll upp banderoller och sjöng nidramsor mot AFC Eskilstuna inne på arenan. Efteråt attackerades även ett antal AFC-supportrar utanför arenan.

– Jag såg dem (banderollerna) inte, men jag hörde ”AFC – fotbollsmördare”. Det har jag inte hört sedan jag tränade Gefle och vi var ändå bildade 1882. Så det fick vi av andra anledningar, sa tränaren Pelle Olsson efteråt.

”Tar avstånd”

Och nu tar IFK Göteborg avstånd från sina egna supportrar.

På sin hemsida har man gått ut med ett meddelande att man är missnöjda med det språkbruk som användes mot AFC.

”I vanlig ordning periodvis med ett gott stöd och en positiv atmosfär från läktarhåll. Men tyvärr också med ordval som föreningen aldrig kommer att stå bakom och som är långt bort från de värderingar vi står för. IFK Göteborg arbetar för en positiv läktarkultur, bland annat med Young Fellows, våra supportar i åldern 9–15 år. Det som förmedlades från läktarhåll under framförallt andra halvlek, är är ett språkbruk IFK Göteborg tar kraftigt avstånd från”, skriver klubben på sin hemsida.

Fått mejl och samtal

Vidare skriver IFK Göteborg att man tagit emot ett stort antal mejl och samtal om supportrarnas agerande under det allsvenska mötet.

– Det är givetvis så att vi kraftigt tar avstånd från delar av det som ropades under matchen, säger sportchefen Mats Gren.

IFK Göteborgs nästa match spelas mot Östersund borta på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM