Sms:en som kan avslöja Ronaldo

Omtalas under täcknamnet Topher – kopplas till våldtäktsanklagelserna

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo bestrider anklagelserna om sexuella övergrepp mot en amerikansk kvinna på ett hotell i Las Vegas 2009.

Nu publicerar tyska Der Spiegel dokument och sms-konversationer som de menar bevisar fotbollsstjärnans skuld.

Tyska Der Spiegel skapade uppmärksamhet över hela världen när de nyligen publicerade dokument som de påstod visade att Cristiano Ronaldo betalat en amerikansk kvinna 2,67 miljoner kronor för att tysta ner en våldtäkt. Det sexuella övergreppet ska enligt dokumenten, som Der Spiegel kommit över genom Football Leaks, ha skett på ett lyxhotell i Las Vegas den 13 juni 2009.

Ronaldo bestred efter publiceringen uppgifterna.

”Det här är inte journalistik, det är fiktion”, skrev Ronaldos agentfirma Gestifute i ett uttalande.

Påstås visa förlikningen

Nu svarar Der Spiegel med ytterligare dokument i form av förlikningen parterna emellan samt sms-korrespondens mellan Ronaldo och hans advokat Osório de Castro som de menar kopplar fotbollsstjärnan till händelsen. Ronaldo går i förlikningen under namnet ”Topher” för att skydda stjärnans identitet men att det i själva verket är Real-spelaren som omtalas styrks enligt Der Speigel av andra nu också offentliggjorda dokument.

Flera handlingar är också signerade med Cristiano Ronaldos namn.

I Der Speigels artikel framgår bland annat hur advokat Osório de Castro stod i nära kontakt med fotbollsstjärnan samtidigt som advokatteamet försökte nå en förlikning med kvinnan under ett möte i USA.

”Medlaren säger att hon brutit ihop i tårar nu och att hon är skakad eftersom hon tror att du inte är intresserad av den här saken och helt enkelt är någon annanstans. Så här långt har vi inte diskuterat några pengar men det kommer”, skriver de Castro i ett sms till Ronaldo enligt Der Spiegel.

Ronaldo svarar ”OK” innan konversationen fortsätter 47 minuter senare:

Osório de Castro: ”950 000 dollar”.

Ronaldo: ”Är det summan?”

Osório de Castro: ”Det är utgångskravet. Det är 660 000 euro. Vi kommer inte acceptera det. Förhandlingarna fortsätter”.

Ronaldo: ”Är det för mycket?”

Osório de Castro: ”Jag tycker det. Jag tror att vi kommer enas om mindre”.

Ronaldo: ”Det måste bli mindre!”

Osório de Castro: ”OK”.

”Är den bästa utvägen”

Senare påstås advokaten svara igen:

”Vi kommer stänga det här efter tolv timmar för 260 000 euro. Ovanpå det tillkommer som jag redan informerat dig om kostnader för medlingen samt några utbetalningar till advokaterna som nu försöker färdigställa betalningen. Jag vet att det här är mycket pengar men jag tycker att det är den bästa utvägen – och det här var inte lätt att komma fram till”.

Der Spiegel påstås sig också kunna bevisa hur en betalning på 375 000 dollar sedan genomfördes från företaget Tollin i skatteparadiset Brittiska jungfruöarna. Fakturorna från advokaterna skickades i sin tur till Multisports & Image Management (MIM) på Irland. Båda företagen har enligt den tyska tidningen administrerat Ronaldos pengar från reklam och sponsring under flera års tid.

Den amerikanska kvinnan, som genom förlikningen skulle vara förbjuden att uttala sig om händelserna sommaren 2009, har avböjt att svara på Der Spiegels frågor. Ronaldo förnekar i sin tur alla anklagelser och har genom sitt agentbolag redan hotat Der Spiegel med en stämning.

”Nyheten är påhittad och Cristiano Ronaldo kommer att arbeta mot den med alla tillgängliga medel. Påståendet om våldtäkt är motbjudande och skamligt och det är en anklagelse som inte kan passera ostraffat”.

ARTIKELN HANDLAR OM