Djurgården vann – efter tveksam straff

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Nytillskottet Aliou Badji var med i avgörandet när Djurgården slog Halmstad.

Men inte genom att skjuta eller nicka, utan genom att falla i en märklig situation i straffområdet.

– Jag tror ju att det är vi som ska få frispark, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Timmen fram till avspark lämnade Djurgården tvetydiga besked om Jonas Olsson. Mittbacken hade fått känningar i ljumsken mot Elfsborg och missat måndagens match mot Malmö, men skulle han komma till start mot HBK?

Ja, sa allsvenskans officiella hemsida.

Nej, sa Djurgårdens.

Efter omsorgsfull uppvärmning stod den förre landslagsmannen ändå på Örjans valls gropiga gräsmatta. Han spelade en mållös halvlek – och byttes sedan ut.

Tveksam straff till Djurgården

I andra halvlek, i Jonas Olssons frånvaro, var ställningen fortfarande 0–0 fram till minut 85, då Djurgården fick en gyllene chans att knipa segern. Nyligen inbytte anfallaren Aliou Badji, värvad i januari, såg ut att knuffa ner Adnan Kojic och föll i andraläget på HBK-backen. Ändå blåste domaren Johan Hamlin blåste straff, till hemmatränaren Janne Jönssons ilska.

– Jag tror ju att det är vi som ska få frispark. Möjligtvis att det är 50/50, men att få den emot sig i 85:e minuten är tufft, säger Jönsson.

Magnus Eriksson satte bollen högt till vänster i mål.

I slutminuterna hade Halmstad flera vassa kvitteringschanser. Närmast var Ivo Pekalski som slängnickade en hörna ett par decimeter utanför.

När slutsignalen ljöd hade Djurgården fått befarade skador på Jonas Olsson och Kerim Mrabti, men de vann med 0–1.

”Jag gav lite dubbla budskap”

– Tre otroligt viktiga poäng. Vi gör en jättebra insats i måndags i Malmö och får noll poäng. Vår insats är långt ifrån godkänd men fotboll är så ibland, säger Magnus Eriksson till C More.

Men vad hände egentligen med Olsson?

– Det var lite misskommunikation Jag gav lite dubbla budskap. Han testade på uppvärmningen och gav klartecken, sedan fick han lite känningar och vi tog det säkra före det osäkra och tog ut honom, säger tränaren Özcan Melkemichel.