Hundratals stöttade IFK Göteborg

GÖTEBORG. Ett par hundra supportrar stöttade IFK Göteborg inför ödesmatchen mot Kalmar.

Då njöt Blåvittspelarna.

– Jag skulle säga att det här ger 20-30 procent extra i våra löpningar och tacklingar, säger Mads Albaek.

Följ ämnen i artikeln

Bara en seger på de sex första matcherna, och hemska 0-4 i derbyt mot Häcken senast. IFK Göteborg har fått en mardrömsstart på säsongen, men stöttades stort av fansen inför bottenmatchen mot Kalmar i morgon. Strax efter att träningen inletts på Kamratgården tågade några hundra supportrar, insvepta i rök och bengaler, in från vägen.

”De är arga på oss”

– Det är bra. Jag hade hört inför att det skulle komma många hit, men sen när jag kom upp så var det bara några få personer. Så jag kände att ”fan, det var inte många, då är de arga på oss fortfarande”. Men sen hände det lite uppe i skogen… Det är grymt, det är starkt, säger Mads Albaek.

Även lagkaptenen Mattias Bjärsmyr var nöjd och betonade betydelsen framför allt för de nya spelarna, efter att lagen blivit utskällda och sågade av delar av supportrarna efter derbyförlusten.

”Skötte det bra”

– Det är klart att det var mycket frågor då, framför allt från de nya spelarna. Men jag fick förklara att det är så här det är, Blåvitt är en stor klubb och det berör väldigt, väldigt många. När vi då förlorar med 4-0 mot ett lag från andra sidan stan så är det klart som fan att det händer saker. Sen tycker jag att det var bra någonstans, jag tyckte alla skötte det på ett bra sätt, både supportrarna och vi spelare.

Skönt för de nya spelarna att få stöttningen i dag?

– Ja, det är precis det det är. Det är guld värt, att få känna att supportrarna stöttar oss.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.