”Betalar 175 miljoner för att slippa Rooney”

Foto: TT
FOTBOLL

De engelska tidningarna har tagit avsked av Wayne Rooney.

Nu skriver ansedda The Times att Manchester United är beredda att betala drygt 175 miljoner kronor för att bli av med sin kapten.

”Rooneys agent pratar med kinesiska klubbar”, fortsätter Sky Sports.

I går kom uppgifterna om att Wayne Rooney, 31, är på väg bort från Manchester United.

Såväl Daily Mirror som The Sun tog farväl av Rooney i sina onsdagstidningar och den sistnämnde hävdade att 31-åringen skulle bli världens bäst betalde fotbollsspelare med en veckolön på 11,2 miljoner kronor.

– Självklart kan jag inte garantera att han stannar. Jag kan inte lova att han är här nästa vecka. Det jag kan garantera är att om Wane lämnar klubben så är det inte för att jag vill att han ska lämna, sa managern José Mourinho.

Betalar för att slippa Rooney

Nu spär även ansedda The Times på ryktena.

Tidningen toppar nämligen sin sportdel i dag med att United är beredda att betala Rooney 175 miljoner kronor – återstående värdet på Rooneys nuvarande kontrakt – för att bli av med sin lagkapten.

”Rooney ska se det som en lojalitetsbonus för att han varit i Manchester United sedan han värvades till klubben 2004”, skriver tidningen.

Liknande lösningar ska ha gjorts när Robin van Persie lämnade klubben och Rooney ska ha accepterat att lämna klubben i sommar.

”Rooney är frustrerad över den bristande speltiden under José Mourinho.”

”I samtal med kinesiska klubbar”

Samtidigt påstår Sky Sports – som i går hävdade att en ”affär är osannolik” – i dag att en flytt är nära trots allt.

Samtal mellan Rooneys agent, Paul Stretford, och fyra kinesiska klubbar ska redan pågå men att flytten tros ske i sommar.

”Agenten samtalar med flera kinesiska klubbar som vill göra klart med Rooney innan transferfönstret stänger på tisdag. Guangzhou Evergrande, Beijing Guoan, Jiangsu Suning och Tianjin Quanjian är de intresserade klubbarna”, skriver Sky Sports.

Både BBC och The Guardian uppger att Paul Stretford rest till Kina för att förhandla med flera klubbar.