Klart: Mästaren vidare i cupen

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Rasmus Lindgren tillbaka i truppen.

Då säkrade Häcken gruppsegern och är vidare i Svenska cupen.

– V har en bra mix i laget, säger tränaren Mikael Stahre till C More.

Förra säsongen gick BK Häcken hela vägen och knep guldet i Svenska cupen efter en straffrysare mot Malmö FF.

Även årets upplaga har gått bra för Göteborgslaget. Efter två raka segrar kryssade Häcken i den sista gruppspelsmatchen borta mot Örebro på lördagen och är därmed klart för kvartsfinal.

– Vi har en bra mix i laget. Nu handlar det om att få ihop helheten, att mixa det som har varit bra tidigare med att skruva på lite nya saker, säger Häcken-tränaren Mikael Stahre till C More.

Efter att Nordin Gerzic gett hemmalaget ledningen på frispark redan efter åtta minuter, nickade Emil Wahlström in kvitteringen i 29:e och mer behövdes inte för att säkra gruppsegern.

”Bara att gratulera”

– En jämn och bra fajt. Skönt att vi gick vidare, det var målsättningen, säger Häcken-målvakten Peter Abrahamsson, som tillsammans med sina lagkamrater kunde glädja sig åt att lagkaptenen Rasmus Lindgren var tillbaka i laget efter näsbrottet för en månad sedan.

Även Paulinho gjorde efterlängtad comeback efter knäskadan som höll honom borta från spel under nästan hela hösten.

Häcken-stjärnan klev in på tilläggstid och gjorde därmed sina första minuter för året.

Örebro-tränaren Alexander Axén var stor i nederlaget:

– Häcken är ett bra lag, det är inget att snacka om. Det är bara att gratulera dem. Vi skapade stora chanser i andra, men gör vi inte mål blir det svårt att vinna. Vi tar steg varje vecka och går framåt, men har inte spelat något champagne-fotboll de här tre matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM