"Om han stannar blir alla väldigt glada"

Chris Smalling vill att Zlatan förlänger i Man United

Foto: TT
Smalling och Zlatan.
FOTBOLL

Zlatans första säsong i Manchester United har varit en stor succé.

Nu vädjar hela laget till honom att stanna i ytterligare ett år.

– Då hade alla spelare blivit väldigt glada, säger mittbacken Chris Smalling.

Det var många som hade sina tvivel – men Zlatan Ibrahimovic har återigen visat att han trots sin höga ålder för en fotbollsspelare fortfarande håller absolut världsklass.

Med en total skörd på 23 mål i Manchester United är det många i klubben som vill se 35-åringen utnyttja den option i kontraktet som kan hålla honom kvar i ytterligare ett år.

En av dem är José Mourinho som i december sa att klausulen redan är ”aktiverad i Zlatans hjärna”.

Nu har även Ibrahimovics lagkamrat Chris Smalling talat ut i media om hur viktig svensken är för klubben.

– Han vill bara göra mål. Även när vi inte har spelat bra har han lyckats och när man kan luta sig mot en sån person så är det fantastiskt, säger han enligt The Guardian.

”Tur att jag slipper möta honom”

Smalling medger att alla i laget, föga överraskande, hoppas på att Zlatan inom kort ska meddela övriga i klubben att han blir kvar ett tag till.

– Du ser hur han har presterat den här säsongen och alla mål han har gjort. Om vi kan behålla en sån spelare så länge vi kan så skulle alla spelare bli väldigt glada. Jag tror inte ålder är en faktor för tillfället. Han har spelat lika mycket som vem som helst i laget och bidragit mycket, säger den 27-årige mittbacken och tillägger:

– Jag vet hur svår han är att möta då jag ställts mot honom på träning. Det är bra kamp, men jag är glad att det bara är träning. Som tur är slipper jag möta honom när det är match.

På söndagen klockan 17.15 möter Manchester United Blackburn i FA-cupen.

ARTIKELN HANDLAR OM