”Det är pinsamt för de andra spelarna”

Ikonen om Zlatan: Mourinho måste vara frustrerad

Manchester United har engelske legendaren Wayne Rooney, landets fotbollsframtid i Marcus Rashford och franske supertalangen Anthony Martial i sin anfallsuppsättning.

Men den här säsongen har allt handlat om Zlatan Ibrahimovic.

– Det måste vara pinsamt för de andra spelarna att de behöver en 35-årig anfallare, säger Liverpool-ikonen Jamie Carragher i Sky Sports.

Zlatan Ibrahimovic har lyft Manchester United med sina 15 ligamål och hyllas i England som lagets enskilt viktigaste spelare. Långt ifrån oproblematiskt tycker Liverpool-ikonen Jamie Carragher som numera agerar tv-expert i Sky Sports.

”Inget bra tecken för dem”

– Zlatan har personligheten har närvaron men jag tycker att det måste kännas lite pinsamt för de andra spelarna att de behöver en 35-årig anfallare. Det är en oro, faktumet att de här unga spelarna går in och inte ser ut att klara trycket. Det är inget bra tecken för dem och jag tror att det frustrerar Mourinho (managern). När du spelar på den högsta nivån måste du ta chansen när du får den, säger Carragher enligt The Mirror.

De som hamnar i skottgluggen för Carraghers kritik är i första hand Zlatans anfallskamrater Wayne Rooney, Marcus Rashford och Anthony Martial. Tre namnkunniga spelare som tillsammans bara mäktat med åtta ligamål den här säsongen – att jämföra med Zlatans 15.

Kräver nyförvärv

– De måste ha kvalité och mer killerinstinkt på den sista tredjedelen. Det positiva är att han (Mourinho) vet vad som måste förbättras. Han behöver spelare som kan vinna matcher. De som för närvarande spelar där framme gör inte det, säger Carragher som kräver nyförvärv:

– Det snackas om Antoine Griezmann, och jag är säker på att andra klubbar också kommer vara ute efter honom, men José måste ordna en stor värvning. Det gäller inte heller bara anfallet utan de har svagheter även i försvaret. De behöver en mittback och en defensiv mittfältare. Jag tror att fem eller sex spelare kommer värvas samtidigt som två eller tre lämnar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.