Förlorar med 0-5 – sen hyllas de stort

FOTBOLL

Förlust med 0–5 – sen hyllades Lincoln Citys spelare.

Efter deras största match någonsin ställde sig hela Emirates Stadium upp och applåderade.

– Vi är stolta, säger tränaren Danny Cowley.

Femtedivisionslaget Lincoln City var FA-cupens största skrällgäng och hade tagit sig hela vägen fram till en sensationell kvartsfinal genom att slå ut lag som Burnley, Brighton och Ipswich på vägen.

Väl där väntade självaste Arsenal.

Hur det gick?

Precis som förväntat.

Kördes över – men hyllades

Arsenal hade visserligen svårt att få hål på gästerna men efter Theo Walcotts 1-0-mål precis före paus lossnade det totalt.

Olivier Giroud ökade på till 2-0, Luke Waterfall råkade styra in 3-0 i eget nät, Alexis Sánchez tryckte in 4-0 och till slut kunde Aaron Ramsey fastställa slutresultatet 5-0, som innebär att Arsenal är vidare till semifinal.

Men Lincoln City behövde inte deppa.

Efter slutsignal hyllades de både av motståndarspelarna – men också av nästan hela Emirates Stadium som ställde sig upp och applåderade.

– Vi är aldrig nöjda när vi förlorar, men någonstans måste vi ändå vara stolta över vad vi åstadkommit, säger tränaren Danny Cowley.

Protester mot Wenger

Arsenal-fansen gav således mycket mer kärlek till sina motståndare än till sin egen tränare.

Inför matchen hölls nämligen nya protester mot Arsène Wenger.

Hundratals personer marscherade tillsammans mot arenan och vädrade sitt missnöje mot fransmannen genom att hålla upp skyltar med budskap om att de kräver tränarens avgång.

– Jag försöker alltid göra mitt bästa för den här klubben. Hur länge till? Det vet jag inte i nuläget, säger Wenger efter matchen enligt engelska medier.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM