City krossades – Peps största ligaförlust någonsin

FOTBOLL

Evertons 18-åring Tom Davies sänkte med sitt första ligamål Manchester City och gav Pep Guardiola hans största serieförlust någonsin.

– Våra problem började redan i hemmamatchen mot Everton, säger Guardiola efter 0–4-smällen.

Foto: TT

Manchester Citys ojämna prestationskurva fortsätter.

Det var ingen tvekan om vilket som var det bättre och mer inspirerade laget på Goodison Park under söndagseftermiddagen trots att Pep Guardiolas Manchester City var tvunget att ta poäng för att inte halka för långt efter i tabelltoppen.

Största förlusten i karriären

Det slutade med en förkrossande 4–0-seger hemma för tabellsjuan och den största förlusten hittills i Guardiolas tränarkarriär i ligasammanhang.

– Vi gjorde en bra insats under den första halvleken. Vi skapade tillräckligt många chanser för att göra mål, men det var Everton som gjorde dem, säger Guardiola efteråt.

En av de stora banemännen för spanjoren blev Evertons Tom Davies.

18-åringen låg bakom 1–0 (13) när Evertons centrale mittfältare hittade Kevin Mirallas i djupled. Belgaren spelade in till landsmannen Romelu Lukaku som stötte in ledningsmålet.

Mirallas själv svarade för 2–0 (47) i början av andra halvlek när Evertons snabba djupledsspel visade sylvass effektivitet.

– När Everton gjorde andra målet i början av andra halvlek var det väldigt tufft mentalt för mina spelare, säger Guardiola.

– Våra problem med att inte göra mål började redan i hemmamatchen mot Everton när vi missade straffarna. Sedan har det varit många matcher där vi skapat chanser utan att göra mål, säger Manchester City-managern.

City dominerade bollinnehavet

Manchester City hade en bit in i den andra halvleken 75 procent av bollinnehavet men var trubbiga framåt med en blek Kun Aguero i spetsen.

I stället fick Tom Davies (79) definitivt avgöra tillställningen när han med stor vilja och frenesi kämpade in 3–0 – hans första ligamål.

Evertonsuccén blev sedan fullständig när debutanten och inhopparen Ademola Lookman fastställde 4–0 i femte tilläggsminuten.