Vill spela inställda matchen – förbundet säger nej

Foto: CARL SANDIN / BILDBYR N
Magdalena Eriksson
FOTBOLL

VM-kvalet mot Danmark ställdes in.

Och Svenska fotbollförbundet avfärdar en önskan från det danska laget att spela den vid annat tillfälle.

Till synes mot svenska landslagspelarnas egna vilja.

”Jag är villig att planera om fredagens VM-kvalmatch mot Danmark”, twittrar ytterbacken Magdalena Eriksson.

Konflikten mellan danska fotbollförbundet och damlandslaget är så djup att parterna inte kunde enas kring en lösning inför mötet med Sverige i VM-kvalet.

I stället ställdes mötet i fredags in helt.

Matchen mot Kroatien ska danskorna spela då man tecknat ett tillfälligt avtal och från landslaget har det nu yttrats förhoppningar om kunna lösa ett nytt datum för den inställda matchen.

– Självklart hoppas vi på att flytta den till november. Då vet jag att Sverige ska åka till Paris på träningsläger och vi har fått ledigt, säger landslagsspelaren Katrine Veje.

”Villig att planera om”

Men de danska förhoppningarna kommer snabbt på skam.

– Den situationen vi har hamnat i är på grund av att man inte har hanterat den här frågan på rätt sätt i Danmark. Givet det så blir det här konsekvenserna, att matchen inte ska spelas, säger Håkan Sjöstrand till SVT.

Men den åsikten verkar inte helt förankrad i det svenska damlandslaget. Chelsea-backen Magdalena Eriksson, som är tillsammans med danska stjärnan Pernille Harder, tycker att matchen borde spelas.

”Hej Uefa. Jag är villig att planera om fredagens VM-kval mot Danmark. De danska spelarna har straffats nog redan. #enighet”, skriver hon på Twitter.

Även Hedvig Lindahl är inne på samma spår:

”Till Uefa: Om ni fortfarande inte har bestämt vad som ska hända med de danska spelarna med anledning av VM-kval. Jag är villig att planera om matchen”.

Sportbladet har varit i kontakt med landslagsledningen, men de vill inte kommentera frågan under söndagskvällen.

Så spelas VM-kvalet 00:39