Stjärnan historisk – med sitt 178:e mål

Sergio Agüero Citys meste målgörare

FOTBOLL

Sergio Agüero är historisk.
I CL-mötet mot Napoli satte han sitt 178:e mål i Manchester City-tröjan och blev historisk.
– Nu ska jag njuta, säger han.

Manchester City har öst in mål den här säsongen.

I CL-mötet borta mot Napoli kom tre nya.

Mittbackarna (!) Nicolás Otamendi och John Stones gjorde de två första – men sen var det dags för den notoriske målskytten Sergio Kün Aguero att kliva in i handlingen.

Slår rekordet

Klockan stod på 69 spelade minuter och Jorginho hade kvitterat till 2-2 från straffpunken när Leroy Sané satte fart från egen planhalva.

Tysken var nära att rinna igenom på ett eget friläge, men en Napoli-försvarare kom emellan med en brytning varpå bollen landade rakt i gapet på Agüero.

Och 29-åringen gjorde som han brukar göra.

Han gjorde mål.

Foto: ANDREW BOYERS

Målet var hans 178:e i Manchester City-tröjan, vilket innebär att han skriver historia och passerar Eric Brook som klubbens meste målgörare genom tiderna.

– Jag är väldigt glad över det (rekordet). Det är tack vare lagkamraterna, supportrarna och alla ledare som jag lyckats, så jag vill tacka dem. Nu ska jag njuta av det här, för det händer bara en gång, säger Agüero efteråt.

”Älskar Napoli”

City vann också matchen med 4–2 – efter ett sent mål av Raheem Sterling – och segern gör att man redan säkrat en plats i slutspelet. Man toppar gruppen på 12 poäng, tre före Sjachtar och nio före Napoli.

Efteråt kommer City-tränaren Pep Guardiola med en kärleksförklaring till Napoli.

– Att slå Napoli två gånger på två veckor är en fantastisk prestation. Detta Napoli kan vara det bästa laget jag mött i (tränar)karriären. Jag är förälskad i Napoli; sättet de spelar på tilltalar mig mycket. Därför är jag extra stolt att vi vinner, säger Guardiola.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Englands fem tunga år i Champions league 00:33