Expertens ilska mot Elm: ”Jag är i chock”

Häckens Mohammed Abubakari fick rött kort i matchen mot Kalmar sedan han slagit till Viktor Elm.
Men det var Elm som sågades av C Mores expert Alexander Axén.
– Jag är i chock. Att förstärka så för att få ut en kollega, säger han.

Följ ämnen i artikeln

Det var med bara några minuter kvar av första halvlek som Viktor Elm föll ihop i Häckens straffområde. På reprisen kunde man se att Mohammed Abubakari delat ut ett slag mot Elm.

Abubakari fick lämna planen omedelbart, men den som fick kritik i C Mores studio var Elm.

– Jag är i chock. Vi är kollegor och professionella fotbollspelare. Vad är det här? Man kan inte göra så, att lägga sig ner för en sådan grej. Att förstärka så för att få ut en kollega, det är inte professionellt, säger Alexander Axén.

”Ser ut att bli skjuten”

Han får medhåll av kollegan Olof Lundh:

– Framför allt när man ser hans enorma överdrift sen, när han rullar. Det är en sådan oerhörd långsam reaktion. Hade han fått sig en smäll hade han gått ner direkt. Det ser ut som han blir skjuten från läktaren, säger Lundh.

Viktor Elm menar att Abubakari får skylla sig själv.

– Jag försöker hålla koll på honom med en arm, sen slår han till mig i magen med sin högerarm. Det var onödigt av honom. Det var egentligen inte så farligt men han slår ändå till mig, säger Elm till C More.

Abubakari lämnar nu Häcken

Abubakaris utvisning blev hans sista insats i Häcken-tröjan. Efter matchen bekräftade han att han inte spelar för Hisingslaget nästa år.

– Jag är besviken, men jag är inte den sista som avslutar något så här. Men resultatet var bra och vi är i en bra position för Europa League. Jag har gjort min del, säger han till Fotbollskanalen.

Trots en man mindre tog Häcken ledningen tidigt i andra halvlek, då Paulinho nätade från straffpunkten sedan han fallit väldigt lätt i en duell med Mikael Dyrestam.

– Jag har väl sätte värre straffen. Det är någon form av kontakt men sedan kanske han är i luften väl länge, säger Häckens tränare Mikael Stahre till C More apropå straffen.

Häckens Europahopp lever

Nasiru Mohammed utökade sedan till 2–0 med huvudet 15 minuter från full tid och Häcken tog hem alla tre poäng.

Att Kalmar före matchen säkrat kontraktet efter Sundsvalls förlust kan vara en anledning till deras svaga inats.

Efter segern har nu Häcken fortfarande chansen att nå tredjeplatsen som innebär kval till Europa League. Med en omgång kvar är man femma, på samma poäng som fyran Östersund och en poäng bakom Djurgården som är trea.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.