ÖFK-stjärnan kollapsade – på 12 000 meters höjd

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN
Östersundsstjärnan Saman Ghoddos hade ingen vidare uppladdning på väg till Sydkorea för VM-kval med Iran.

Saman Ghoddos valde Irans landslag.

Men första landslagssamlingen blev inte alls som han tänkt. ÖFK-stjärnan kollapsade – på 12 000 meters höjd.

– Jag vaknade med ansiktet mot toalettlocket. Jag vet inte hur länge jag legat där, säger Ghoddos till osdsport.se.

Saman Ghoddos landslagsval har varit en het fråga efter hans succé i allsvenskan och i Europa League-kvalet.

Efter att Janne Andersson inte tagit ut forwarden valde han till slut VM-klara Irans landslag som i förra veckan avslutade kvalet med match borta mot Sydkorea och Syrian.

Ghoddos papper blev aldrig klara i tid så han blev aldrig aktuell för spel.

Men i efterhand var det kanske det minsta bakslaget.

Resan dit till Sydkorea blev nämligen en riktig skräckvariant, skriver osdsport.se. Han fick en lång försening i Istanbul och höll sig vaken en hel natt för att inte missa planet och väl på långflygningen drabbades han av sjukdom.

– Direkt efter start så jag gjorde jag stolen till en säng. Det fanns både kudde och täcke, men jag bad om ett till täcke för att jag började frysa jättemycket. Jag somnade snabbt och sov i fyra timmar. När jag vaknade var jag helt blöt. Det var precis som om jag hade duschat. Den första tanken jag hade var att  jag måste spy! Jag gick till toaletten och där svimmade jag tydligen. Jag har ingen aning vad som hände, men jag vaknade med ansiktet mot toalettlocket. Jag vet inte hur länge jag legat där, säger Ghoddos.

Svimmade framför personalen

Men det skulle bli värre. En timmes sömn till blev det innan han vaknade med nya illamåendeskänslor – bara för att svimma igen.

– Dom blev nog rätt rädda då jag föll ihop och svimmade framför dem. Jag vaknar upp med en kall handduk i ansiktet och har ingen aning om hur länge hade hade legat där. Jag minns att jag frågade ”vad är det som har hänt?” Det är klart att det är otäckt när en sådan grej händer ombord på ett flygplan, säger han.

Ghoddos var ändå med och tränade med laget när han kom till Sydkorea.

– Dom måste ha undrat vad det var för spelare som de hade hämtat. Jag var verkligen inte bra. Men efter att ha fått sovit ut på hotellet så kände jag mig okej igen och under den andra träningen gjorde jag bra ifrån mig, säger han,

Publicerad: