Allsvenskan i fotboll

Ante Johanssons svar till Janne Andersson: ”Då ställer man upp”

Av: 

Hugo Månsson

FOTBOLL

Först öppnade förbundskapten Janne Andersson dörren på glänt.

Nu slår Djurgårdens Emir Kujovic fast – Andreas Johansson, 39, ska till landslaget.

– Då ställer man upp så klart!, säger Halmstads mittbacksgeneral.

Halmstads lagkapten Andreas Johansson och radarpartnern Joseph Baffo gjorde det svårt för Djurgården. Men till slut tog stockholmarna en 1–0-seger efter mål av Edward Chilufya.

Efter matchen får han beröm från motståndarnas anfallare Emir Kujovic – som spelade tillsammans med ”Ante” i IFK Norrköping.

– Det märks att de (Baffo och Johansson) är samspelta och skickliga. Sedan tycker jag personligen – jag har ju spelat med Ante (Johansson) – att det är allsvenskans bästa back, säger Kujovic.

Är han så bra?

– Jag tycker det. Då räknar jag med alla svenska spelare. Jag tycker han är så smart och 39 år, som ska fylla 40. Han spelar på ett sätt så att det inte är lätt. 

Ska han till landslaget?

– Jag tycker definitivt det. Men det är min åsikt. Det är inte jag som bestämmer det. Jag tycker han är bäst.

”Då ställer man upp så klart!”

Landslagsdörren öppnade lite på glänt för Ante Johansson i tisdags när förbundskapten Janne Andersson tog ut VM-kvaltruppen.

Janne – som har tränat Johansson i både Halmstad och IFK Norrköping – berättade att HBK-mittbacken finns med i förbundskaptenens tankar, även om platsen till slut gick till Sebastian Holmén.

– Pratar vi om spelare som inte kom med så är Hjalmar Ekdal en av dem, ”Sotte” Papagiannopoulos är ju en annan. Andreas Johansson, Halmstad, är en av dem som är strax bakom. Vi har flera spelare där. Jag kan namndroppa Franz Brorsson, (Jacob) Une Larsson och ganska många som jag bedömer är ganska jämna spelare. I det här fallet valde vi Sebastian Holmén, sa han i tisdags.

Nu bemöter Andreas Johansson förbundskaptenens kommentar om att mittbacken är en av spelarna som är nära landslaget.

– Först och främst har han (Janne Anersson) gjort en fantastisk resa med landslaget. Hur bra som helst. Han har tagit dem till slutspel varje gång. Men sen är det klart att det är jättekul att bli omnämnd i de sammanhangen. Sen har vi väldigt bra mittbackar men en hel del som är borta och är skadade.

– Det är jättekul! Han höjde väl upp mitt marknadsvärde lite. 

Fick du ett samtal av Janne Andersson?

– Jag har inte pratat med honom angående det.

Är du sugen?

– Det står många framför. Men skulle det krisa som det gör så hade man absolut ställt upp om förbundskaptenen tycker att man är tillräckligt bra. Då ställer man upp så klart! Det är det största man kan göra, att representera landslaget som fotbollsspelare. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Halmstads Joseph Baffo: ”Skulle käka moderkakan från en häst”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Herrlandslaget i fotboll

Andreas Johansson (fotbollsspelare)

Janne Andersson

Emir Kujović

Halmstads BK