Lindahl köper förklaringen efter petningen

GÖTEBORG. Mot Slovakien petades Hedvig Lindahl till förmån för Jennifer Falk.

Motiveringen och förklaringen från Peter Gerhardsson köper hon helt och hållet.

– Det är rätt att låta den som är hetast på träningarna få spela, säger Lindahl inför mötet med Georgien.

Det må inte ha varit målmässigt övertygande, men Sverige anfört av Peter Gerhardsson har inlett VM-kvalet med maximal utdelning.

Borta mot Slovakien blev det en uddamålsseger efter att Fridolina Rolfö gjort matchens enda mål, men snacket efter kom i mångt och mycket att handla om Hedvig Lindahl.

Peter Gerhardsson valde nämligen att peta sin OS-målvakt – i stället klev Jennifer Falk in mellan stolparna och lyckades dessutom hålla nollan.

Ett korrekt beslut, tycker Lindahl själv.

– Som han förklarade för mig så tyckte han sammantaget den veckan att det var rätt att låta Jennifer spela. Det håller jag med om, jag hade en bra träning och en mindre bra. Tycker det är rätt att låta den som varit hetast på träningarna också få spela, säger 38-åringen och fortsätter:

– Konkurrens är ju bra, då måste man hålla sig på tå. Det har det alltid varit här, det är inte så att jag fått en fribiljett hit. Jag har kämpat hårt i alla år, det är ingen skillnad nu.

Valde att fortsätta i landslaget

Många trodde att det var sista natten med gänget för vissa av de tongivande landslagsspelarna efter OS - trots det fortsatte både Caroline Seger och Hedvig Lindahl i den blågula dressen.

Även där spelade dialogen med förbundskaptenen in.

– Jag pratade med Peter som jag gjort förut när jag haft liknande tankar, om när man ska kliva och så vidare. Han är jättetydlig med att det inte är något långsiktigt fokus, utan allt handlar om nästa match. Det är helt okej att ta det läger för läger, och det lät bra för mig.

Målvakten öppnar nu också för ytterligare ett mästerskap, trots att hon efter OS-silvret sa att det var hennes sista.

– Det är att väga allting, man får nästan ta fram exelarket med allt i livet som påverkar. Det finns en stor chans att det här laget gör ännu ett bra mästerskap och jag får ställa mig frågan vilken roll jag kan ha i så fall, säger Lindahl som dock påpekar:

– Jag kommer ju spela det här året, jag har ju kontrakt (med Atletico Madrid). Så om det känns som att jag ändå har chans att spela och är med i kampen finns absolut en möjlighet att jag skulle kunna hänga i, säger hon.

Lindahl berättar att hon själv trodde på en generationsväxling, men Gerhardsson var tydlig med att hon ingick i planerna och fortfarande är en vital del av laget.

– Det känns jättebra för egen del, det är många tränare som inte skulle ta med någon i min ålder, det händer till och med i klubblagen. Ganska härligt att höra med tanke på den situation jag är i. Men det är ganska logiskt att vilja ta med de bästa, oavsett om man är 16 eller 38. Det är så det ska vara.

Konkurrensen med Falk är påtaglig.

– Jag får hoppas att det är så eftersom han säger så, att man låter den som är hetast stå. Skulle det vara så att hon är kvar där ett tag, då får jag omvärdera om jag tycker att det är värt att åka iväg och allt det här. Än har jag inte gett upp.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.