Bakslag för AC men tung MFF-trio tillbaka mot Häcken

MFF uppdaterar om skadeläget

Anders Christiansen åkte på ett bakslag på dagens träning.

Men flera MFF-spelare som varit skadade ska vara tillgängliga mot Häcken på söndag.

Det rapporter nu lagets fysioterapeut Jesper Robertsson.

Följ ämnen i artikeln

Malmö FF:s skadelista har vuxit sig osannolik lång de senaste veckorna.

I 0–4-smällen mot Mot Djurgården i måndags nåddes, vad det verkar, kulmen då man saknade totalt tolv spelare (inklusive sjukdomar och en avstängning).

Anders Christiansen åkte dessvärre på ett bakslag på dagens träning men annars rapporterar fysioterapeuten Jesper Robertsson, som varje torsdag skickar ut en skadeuppdatering, att flera spelare är på god väg tillbaka och några är att räkna med mot Häcken hemma på söndag.

Ska vi utgå från uppdateringen är Isaac Kiese Thelin, Sören Rieks och Lasse Nielsen tillgängliga på söndag. Kanske också Velkjo Birmancevic och Oscar Lewicki och möjligen Johan Dahlin.

Här följer Robertssons kommentarer om alla skadade spelare:

Isaac Kiese Thelin: ”Var med i truppen mot Djurgården och har fortsatt i full träning utan bakslag. Fullt tillgänglig mot Häcken på söndag.”

Sören Rieks: ”Sören är tillbaka i full träning med laget och är tillgänglig på söndag.”

Oscar Lewicki: ”Har börjat träna med laget igen. Finns möjlighet att vara med i truppen och komma till spel på söndag.”

Anders Christiansen: ”AC påbörjade lagträning igår, men fick ett mindre bakslag på dagens träning. Vi följer upp och ser vilken belastningsnivå som blir mest lämplig de kommande dagarna.”

Lassse Nielsen: ”Missat de två senaste matcherna på grund av sjukdom. Är sedan i onsdags tillbaka i full träning med laget.”

Veljko Birmancevic: ”Veljko har varit febersjuk under veckan. Är förhoppningsvis tillbaka i laget inom de närmsta dagarna.”

Johan Dahlin: ”Har genomfört rehabilitering under veckan och närmar sig full träning. Planeras att vara tillbaka i lagträning under de närmsta dagarna.”

Långtidsskadade duon Niklas Moisanders och David Edvardssons återgångsträning går enligt plan.

Knäskadade duon Adi Nalic och Peter Gwargis (den sistnämnde är på lån till Jönköpings Södra) opererades i dag.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.