”Har fått många meddelande från Liverpool-fansen”

Om Liverpool ska kunna vinna ligan på söndag så behöver man hjälp från Aston Villa.

Då har fansen bett om hjälp från förre Liverpool-stjärnan Coutinho.

– Jag har fått många meddelande från Liverpool-fans, säger han till Daily Mail.

Följ ämnen i artikeln

Han gjorde 54 mål på 201 matcher i Liverpooltröjan innan han flyttade vidare till Barcelona. Där uteblev succén och i januari lånades Coutinho ut till Aston Villa.

Nu hoppas Liverpoolfansen att 29-åringen ska hjälpa dem i jakten på ligatiteln där det skiljer en poäng till Manchester Citys favör inför den sista omgången.

För att Liverpool ska kunna ta titeln krävs det att de vinner sin match hemma mot Wolverhampton samtidigt som City tappar poäng mot Villa.

– Jag har fått många meddelande från Liverpool-fans på sociala medier men jag kollar inte på dem så mycket. Jag bryr mig bara om min nya klubb och jag vill spela bra här så mitt fokus är bara på matchen, säger han till Daily Mail.

Och Coutinho hoppas att han kan hjälpa Liverpool.

Coutinho.
Coutinho.

– Vi vill avsluta säsongen bra mot en fantastisk klubb. Vi vill sluta så högt upp som möjligt i tabellen och vi vill vinna alla våra matcher. Men City är ett av världens bästa lag och det är alltid svårt att spela dem, säger han vidare.

Berättar om relationen till Gerrard

Aston Villa tränas av Liverpoolikonen Steven Gerrard och Coutinho berättar att det var han som fick honom att flytta till klubben i vintras.

– Jag kom hit på grund av honom. Jag behövde inte lång tid på mig att fundera för det var en stor möjlighet för mig så jag blev väldigt glad.

För någon vecka sedan kom beskedet att Villa köper loss Coutinho för runt 230 miljoner kronor och han ser framemot att fortsätta samarbetet med sin förre lagkamrat.

– Jag kallar honom för boss nu men han har alltid varit bossen, när jag spelade med honom var han lagkapten och ledaren. Som tränare är han fantastisk, han är alltid öppen för att prata om man behöver det och alla här respekterar och ser upp till honom, säger brassen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.