Veljko Birmancevic

Hyllas av lagkamraterna efter succén: Inte vana att se

Av: 

Petra Thorén

Veljko Birmancevic.
Veljko Birmancevic.

FOTBOLL

MALMÖ. Han hanterade de initiala utmaningarna i Malmö med klubbens stöd.

Belöningen visar sig på planen.

Nu hyllas Veljko Birmancevic av sina medspelare.

– ”Birma” har något man inte är van vid att se i svensk fotboll, säger Oscar Lewicki.

Malmö FF växte in i mötet med bulgariska Ludogorets på ett förträffligt sätt.

En gedigen backlinje och en alldeles briljant Anders Christiansen kryddades med en Veljko Birmancevic som stack ut och bröt mönstret.

Malmö FF har i sin offensiva 23-åringen – som inför säsongen värvades från Belgradklubben FK Cukaricki – prickat helt rätt.

Och det var inte bara tv-experten Hasse Backe som tog fram de stora orden om en serbiske spelaren efter 2-0-segern och hans ledningsmål efter en fräck, intränad hörnvariant.

Får beröm

Lagkamraten Oscar Lewicki var lika lyrisk.

– ”Birma” har något man inte är van vid att se i svensk fotboll, säger Oscar Lewicki sa mittfältaren och fortsatte:

– Han är en väldigt atletisk person. Han springer snabbt och han springer mycket. Han är otroligt en mot en. Han har de här speciella egenskaperna och kan avgöra en match. Hans sätt att anpassa sig till laget har varit perfekt, han arbetar hårt och tar sig an den rollen han får ut det mesta av det.

– Alla i laget tycker väldigt mycket om honom.

Tränaren Jon Dahl Tomasson tror att den snabbfotade serben har ytterligare en nivå i sig.

– Han är en utmärkt spelare som hade lite svårigheter initialt vilket är normalt när man kommer till ett nytt land, sa tränaren efter segern.

Stöttas i språket

För att stötta nyförvärvet har Malmö FF försökt underlätta hans vardag och sett till att han har fått tid för att landa i en ny miljö.

Klubben har också givit ungdomstränaren  Boris Bjelkanovic ansvaret att ge Veljko Birmancevic engelskalektioner tre gånger i veckan.

När han efter segern och målet i playoff-matchen i Champions Leaguekvalet i går kväll satt på podiet och gav sin syn på matchen och tiden i Malmö var det dock med tolkhjälp.

– Jag var väldigt glad när jag skrev på för Malmö, men sen behövde jag lite tid för att anpassa mig. Efter det hade jag en liten skada och missade några matcher men jag har jobbat hårt och nu känner jag att jag är i bra form, sa han och påpekade:

– Jag är väldigt glad för att laget accepterat mig och jag vill bara fortsätta att bidra till laget. Nu måste vi fokusera vidare på nästa match som är i allsvenskan och sen är det fokus på Ludogorets igen.

ANNONS

Kör vi över Norge? Sett över de åtta senaste mötena har Tre Kronor 39-10 i målskillnad. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

LÄS VIDARE

Veljko Birmancevic: ”Finns intresse från många klubbar”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Veljko Birmancevic

Jon Dahl Tomasson