IFK Göteborg

Vilar klar för IFK Göteborg – MFF-Andersson till Värnamo

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

IFK Göteborg vill få bättre ordning på sitt försvarsspel.

Därför värvar man Bernardo Vilar, 23, från IFK Värnamo.

Samtidigt har topplaget i superettan gjort klart med Malmö FF-mittbacken Hugo Andersson, 22, erfar Sportbladet.

Sista dagen på svensk elitfotbolls transferfönster är hektisk för flera klubbar.

För IFK Göteborg, IFK Värnamo och Malmö FF krävdes det att flera olika dominobrickor skulle falla på plats för att övergångar skulle genomföras.

Blåvitt värvar brasilianske mittbacken Bernardo Vilar som gjort två starka säsonger efter att han kom som ett okänt namn till smålandslaget våren 2020.

Efter en tids provspel med IFK Värnamo skrev Vilar då på ett avtal säsongen 2022 ut med det Jonas Thern-tränade laget.

Under somarens transferfönster har flera klubbar visat intresse för 23-åringen från nykomlingen som sensationellt ligger tvåa i superettan.

GT var först med att avslöja IFK Göteborgs intresse för Vilar.

MFF-försvarare inblandad

Nu är Bernardo Vilar helt klar för IFK Göteborg bland annat efter att han hyllats av Blåvittmittfältaren och Värnamofostrade Simon Thern på sociala medier för ett par veckor sedan.

Enligt Sportbladets källor betalar Blåvitt kring ett par miljoner kronor för mittbacken och Värnamo har även en vidareförsäljningsklausul på försvararen.

IFK Värnamo och IFK Göteborg kom överens om detaljerna i en övergång, men Värnamo gick med på att släppa Vilar till IFK Göteborg först när klubben själv gjort klart med en ny mittback, erfar Sportbladet.

Med tanke på transferdeadlinen vid midnatt blev det bråttom.

Men Värnamo har enligt Sportbladets uppgifter gjort klart med ett lån av Malmö FF:s Hugo Andersson, 22, säsongen ut. Därmed kunde transfern med IFK Göteborg kring Vilar göras klart under onsdagskvällen.

MFF-fostrade Hugo Andersson var under 2019 utlånad till Trelleborg och under hösten 2020 och våren 2021 till danska Hobro.

Publisert:

LÄS VIDARE

Blåvitts nya brasse: ”Thern är min pappa – jag älskar honom”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Allsvenskan i fotboll

IFK Värnamo

Malmö FF

Jonas Thern

Simon Thern