Domarens tips till Hammarby: ”Jeahze nära rött”

Mohanad Jeahze blev utbytt i den 67:e minuten.

Efteråt fick han veta att det berodde på ett tips från domaren.

– Tydligen hade fjärdedomaren sagt till Martí (Cifuentes) att jag var nära ett rött, säger Jeahze. 

Mohanad Jeahze blev utbytt sista åtta minuterna mot Sirius senast, annars har han spelat 90 minuter i alla matcher. 

Mot Malmö FF fick ytterbacken kliva av redan i den 67:e minuten – efter att domaren varnat Hammarbytränaren Martí Cifuentes att Jeahze var nära rött. 

– Tydligen hade fjärdedomaren sagt att jag var nära ett rött kort, andra gula. Det hade blivit för mycket på assisterande domaren tydligen, så de sa att minsta lilla så blir det andra gula, jag förstår honom helt.

Brukar man ge en sådan varningar till tränare? 

– Jag tror den första kom i början av andra. Då sa de till mig att jag måste lugna ner mig lite. Rakip hade väl kramp eller något och la sig ner, då tycker jag inte att man ska blåsa. Då skrek jag på assisterande domaren och andra var väl när Beijmo drar i mig när jag skulle kasta ett inkast och förstör. Jag tycker att han skulle ha ett gult där, men domaren kan också göra fel.

Mohanad Jeahze var i hetluften i mötet med Malmö FF.
Mohanad Jeahze var i hetluften i mötet med Malmö FF.

”Hade ett litet snack”

Även Darijan Bojanic hade några duster med domaren Glenn Nyberg.

– Jag tycker att jag ska ha frispark och blir arg för att jag inte får det för. Det ska vara lite rättvist, om jag inte får saker med mig så är det klart att jag måste agera. Jag kan inte vara tyst, säger Bojanic om det gula kortet i första halvlek och fortsätter:

– Jag tycker att det var en bra nivå. Men jag vet inte om han har något emot mig. Nej, men han var bra.

Har ni snackat efter matchen du och Glenn?

– Vi hade ett lite snack så det var lugnt. Det är känslor i fotboll och det är klart att jag blir frustrerad och han blir frustrerad, men det ingår.

Seriefinalen slutade 0-0 efter att Hammarby haft mest boll i den andra halvleken, men inte lyckats skapa speciellt många farliga målchanser. 

– Vi är besvikna såklart. Vi hade velat vinna i dag. Men vi får ta det som en erfarenhet. Vi gör en riktigt bra start, sedan kommer de in i matchen. I andra halvlek var det spel mot ett mål, men vi saknar lite kvalité i sista passningen, säger Jeahze.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.