AIK Fotboll

AIK tappar i guldstriden – sänktes av 39-åringen

Av: 

Jonathan Nilsson

Josip Ladan

Andreas Johansson gjorde 1–0 på AIK.
Andreas Johansson gjorde 1–0 på AIK.

FOTBOLL

HALMSTAD/STOCKHOLM. AIK tappar i guldstriden.

Halmstad vann med 1–0, efter att 39-årige Andreas Johansson gjort sitt första mål för säsongen.

– Det är som en stor knytnäve. Vi vet vad det betyder tabellmässigt, säger AIK:s lagkapten Henok Goitom.

Senast AIK vann på bortaplan var i mitten av augusti.

I dag inkasserade laget säsongens sjunde förlust på bortaplan.

– Tungt som fan. Stor besvikelse, både när det kommer till poängtappet men också sett till prestationen, säger Sebastian Larsson och fortsätter:

– Siffrorna säger sig själva, det behövs inte lindas in. Vi har kanske räddats lite av vårt starka hemmaspel. Extra tufft att åka på det såhär i slutet av säsongen när det finns förhoppningar och drömmar. I fotboll får man vad man förtjänar.

Matchens enda mål gjordes av Halmstads veteran Andreas Johansson. 39-åringen skickade in en retur från nära håll på tilläggstid i första halvlek.

Tappar i guldstriden

AIK tappar nu i guldstriden, och ligger fyra med fyra omgångar kvar att spela.

– Om du kollar på hur media tippade oss så tror jag inte att någon satte oss som topp fyra. Sen när vi väl är där så förändras målsättningarna under säsongens gång. Är man där så går man ju för att vinna, säger lagkaptenen Henok Goitom.

– Vi äldre vet om vad det innebär för alla supportrar att ta sig hit. Det är fem-sex timmar med buss, tid som de inte tillbringar med sina familjer. Man önskar att man hade kunnat göra det bättre.

”Det gör extra ont”

Sebastian Larsson lider också med supportrarna.

– Man vet hur mycket det betyder för så många människor, det är det som gör extra ont. Nu har vi byggt upp förväntningar genom att vara med i toppen, och kan man inte skicka hem dem med ett leende på läpparna så är det ju tungt.

Oroande för AIK är att anfallsstjärnan Nicolas Stefanelli tvingades bryta matchen med en bandagerad högerfot. För Halmstad innebär segern tre mycket viktiga poäng för laget som lämnar kvalplatsen i botten av tabellen.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

AIK Fotboll

LÄS VIDARE

AIK:s profiler: Det är problemet

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

Halmstads BK

Allsvenskan i fotboll