Glädjebesked för Häcken-stjärnan

BK Häckens Elin Rubensson är en av alla som kan tänkas vara aktuell för en svensk EM-trupp, men 29-åringen har varit ett frågetecken inför uttagningen sedan hon missat söndagens match på grund av skada.

Men det finns ingen anledning till oro, menar Häckens tränare Robert Vilahamn efter att Rubensson genomgått en magnetröntgen.

– Det var ingen bristning. Så det var positiva besked, säger Vilahamn.

Följ ämnen i artikeln

Häcken-stjärnan Elin Rubensson missade göteborgarnas senaste match bort mot Brommapojkarna i söndags på grund av en skada på baksida lår.

Senare under söndagen genomförde hon en magnetröntgen eftersom man misstänkte en bristning, vilket hade inneburit att en uttagning till sommarens EM kunde vara i fara.

Nu kommer beskedet att 29-åringens skada inte blir långvarig.

– Hon har ingen bristning. Hon har bara en liten överansträngning i låret, säger Häckens tränare Robert Vilahamn.

Enligt Vilahamn är Rubensson redo för matchspel inom kort.

– Hon kommer vara med på större delen av träningen idag. Sedan får vi se imorgon om hon kan spela match redan på onsdag eller om det blir först i helgen. Så det var positiva besked.

Beskedet innebär alltså att EM inte är i fara, och Rubensson kan delta – om hon blir uttagen.

Truppen tas ut

Förbundskapten Peter Gerhardsson var på plats på Grimsta IP under söndagen och såg när Häcken, utan Rubensson, slog Brommapojkarna med 5–1.

Då meddelade han att alla är uttagningsbara, utom Nilla Fischer som har tackat nej.

Truppen presenteras imorgon tisdag 7 juni.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.