Fotboll

Klart: Hammarbys nye tränare på plats

Av: 

Samuel Abrahamsson

FOTBOLL

För två veckor sedan presenterades Martí Cifuentes som ny tränare för Hammarby.

Nu står det också klart att han börjar tränar klubben omgående.

– Jag är väldigt glad över att äntligen vara här, säger han till klubbens hemsida.

Den 12 januari presenterades spanjoren Martí Cifuentes som ny tränare för Hammarby som meddelade att man hade utnyttjat en klausul och köpte loss honom från danska Ålborg.

Men då 39-åringen stod under kontrakt med danskarna så var tanken att han inte skulle ansluta förrän den 1 mars och då missa flera matcher i svenska cupen.

Men nu meddelar Hammarby att man kommit överens med Ålborg om att Martí Cifuentes ansluter redan nu.

På måndagskvällen fick han en rundtur på sin nya arbetsplats och i morgon tisdag gör han sitt första träningspass med laget.

”Alltid speciellt”

– Jag är väldigt glad över att äntligen vara här, och jag ser fram att få börja jobba med mina nya kollegor och med spelarna. Det är alltid speciellt att möta en ny spelargrupp, och det är förstås viktigt att vi lär känna varandra nu, och det ska bli kul att börja arbetet på planen och sätta grunderna i vårt spel, säger han till klubbens hemsida.

Sportchefen Jesper Jansson är också nöjd över att ha spanjoren på plats.

– Det är skönt att Martí är på plats. Även om vi arbetat efter ett tidigare bestämt försäsongsupplägg under de här två veckorna så känns det som att det är nu det kör igång. Vi har jobbat för att få hit Martí så tidigt som möjligt, samtidigt som vi har haft full förståelse för Aalborgs situation. Nu är han här, och nu kan vi blicka framåt och sätta helheten inför årets säsong, säger sportchefen Jesper Jansson.

Martí Cifuentes.
Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag utmålades som den sämsta någonsin”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll