Steve Bruce har fått sparken av Newcastle

Steve Bruce har fått sparken som huvudtränare av Newcastle.

Det är den första förändringen sedan nya ägarna tog över för två veckor sedan.

– Jag hoppas att de nya ägarna kan ta det framåt till var vi alla vill vara, jag önskar alla lycka till resten av säsongen och i framtiden, säger Steve Bruce i en kommentar på klubbens webbsida.

Newcastle har gått ute med att klubben och Steve Bruce och klubben får skilda vägar.

Tills vidare kommer Graeme Jones att leda laget till att klubben har klart med ny huvudansvarig.

-– Jag är tacksam mot alla i Newcastle för att jag fått möjlighet att träna den här unika fotbollsklubben. Jag vill tacka min ledarstab, spelarna och ledningen för allt hårt arbete. Det har gått upp och ner, men alla har gett allt även om det har varit svåra stunder och vi ska vara stolta över våra insatser, säger Steve Bruce.

Rikast i ligan

Newcastle har fått en ny ägare i form av den saudiarabiska investeringsfonden Public Investment Fond (PIF), som överses av landets kronprins Mohammed bin Salman.

Det har gjort dem till den rikaste Premier League-klubben och nya ägaren uppges investera 250 miljoner pund i spelartruppen.

Laget med landslagsbacken Emil Krafth ligger för närvarande näst sist i tabellen före Norwich har har bara tre poäng på åtta matcher.

Under nu 60-årige Steve Bruce har Newcastle slutat på 13:e plats och 12:e plats.

Som ersättare har det i engelsk media spekulerats om Paulo Fonseca, Lucien Favre, Steven Gerrard, Eddie Howe och Frank Lampard.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.