”Väldigt stolt – starten på något fint för damerna”

Kennedy Bakircioglu på plats på Tele2

18 537 åskådare på Tele2 Arena.

Hammarby-legendaren Kennedy Bakircioglu med dotter var där.

– Det kunde inte blivit bättre, säger han.

Ja, det blev ett nytt publikrekord utan dess like när Hammarby tog emot AIK på Tele2 Arena under söndagen. En av alla som var på plats var den tidigare Bajen-spelaren Kennedy Bakircioglu.

Marschen, tillsammans med tusentals hemmasupportrar, deltog han också i.

– Det var skitkul, fantastiskt. Jag hade med mig min dotter också, jättekul för henne också att få se det här. Sedan att vi har så här mycket folk på en dammatch… det har inte hänt tidigare. Det här måste verkligen varit ett rejält lyft, säger han när Sportbladet får tag i honom strax efter slutsignal.

– Alla som var här på plats har gjort ett fantastiskt jobb och gett damlaget ett fantastiskt stöd, det kunde inte blivit bättre.

Kennedy Bakircioglu
Kennedy Bakircioglu

”Rättvis seger”

4–1-segern var han mer än belåten över.

– Det känns ändå som att vi var det bättre laget i dag även om AIK försvarar sig bra, det blev bra till slut, en rättvis seger måste jag säga. Det blir så här, i början lite krampaktigt, man är spänd och taggad med publikstödet och allt, men jag tycker det släppte mer och mer.

Hur stolt är man som Hammarbyare i dag?

– Väldigt stolt. Det här är säkert en start på något fint för damerna och fotbollen och jag hoppas det här också kan komma ut i Europa och världen, att man får se att även damerna får ha publik och känna den här stämningen. Jag tror att det här är jättepositivt.

Stora delar av Hammarbys herrlag var också på plats under den historiska matchen.

– Det var häftigt, jag pratade precis med en vän om det, han vet inget alls om fotboll, så jag försökte förklara hur galet det är att 18 500 är på arenan för att se en sådan här match. ”Varför är det konstigt?”, frågade han. Jag försökte förklara att det ibland inte ens är 18 000 på våra matcher, haha, säger Vladimir Rodic.

– Men jag sa att det var ganska häftigt att vara på ”andra sidan”, att få se hur mycket de (publiken) betyder för alla matcher – och för att få en boost inför vår match nästa helg (derby då med, mot AIK). Jag hoppas att det blir så på söndag också.

”Milos tog täten”

Rodic njöt av att se Hammarby vinna med 4–1.

– Det kan inte bli bättre än så, vinna med 4–1 i ett derby… matchen var bra och tjejerna gjorde det bra och jag tycker att Pablo (Piñones Arce) har gjort ett fantastiskt jobb sedan han kom.

Enligt Rodic var det en person i herrlaget som var lite mer euforisk än övriga.

Tränaren Milos Milojevic.

– Milos tog täten och vi andra tog rygg, säger Rodic med ett skratt.

Se hela damallsvenskan här på Sportbladet Play

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.