Klart: Ronaldo får nummer 7 i United

Publicerad 2021-09-02

Cristiano Ronaldo är tillbaka i Manchester United.

Och han tar över tröjnummer 7 från Edinson Cavani.

– Jag vill rikta ett stort tack till ”Edi” för den fantastiska gesten, säger portugisen.

Följ ämnen i artikeln

Edinson Cavani kommer i stället att bära tröja 21 i Manchester United, meddelar Premier League-klubben på sin hemsida.

Därmed bär Cristiano Ronaldo samma nummer som han hade när han lämnade för Real Madrid, ett nummer som prytt tröjan på profiler som George Best, Bryan Robson, Eric Cantona och David Beckham.

– Jag var inte säker på om det var möjligt att ha nummer 7 igen, så jag vill rikta ett stort tack till ”Edi” för den fantastiska gesten, säger portugisen.

Aldrig hänt tidigare

Men att ta över ett tröjnummer i Premier League under pågående säsong hör inte till vanligheterna. Faktum är att det aldrig har hänt tidigare, givet att den som haft numret tidigare är kvar i klubben.

Ligans regler omöjliggör nämligen att byta tröjnummer under pågående säsong, om man inte ansöker om dispens, vilket Manchester United således måste ha gjort.

Under åren 2003 till 2009, då Ronaldo tillhörde United, noterades 36-åringen för 118 mål och 69 assist på 292 framträdanden – där han även var med och vann tre ligatitlar och Champions League.

Portugisen kan göra comeback i United-tröjan 11 september då Newcastle gästar Old Trafford.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.