Tappade poäng igen – efter tidig utvisning

Madjed räddade poäng för Hammarby

Publicerad 2023-05-25

DEGERFORS/STOCKHOLM. Hammarby har alltjämt inte vunnit på bortaplan i allsvenskan.

Mot Degerfors kom nytt poängtapp efter att stockholmarna spelat den andra halvleken med en man mindre.

– Det var ett var ett väldigt dåligt beslut av domaren, säger Nathaniel Adjei.

Följ ämnen

I 1–0-ledning strax före paus drog Hammarbys Nathaniel Adjei ner Degerfors Diego Campos och fick ta en tidig dusch efter målchansutvisning.

Gästerna protesterade vilt, men domaren Kaspar Sjöberg var säker på sin sak.

– Det var ett var ett väldigt dåligt beslut av domaren, för mig är det inte ett rött kort. Vi skulle vinna den här matchen, säger Adjei.

”Svikit lagkamraterna”

Hur kände du när du lämnade planen?

– Efter det röda kortet kände jag att jag svikit mina lagkamrater. Det är svårt att ta det. Jag mådde inte bra. Jag blev förvånad, det skulle inte varit ett rött kort. Men livet går vidare.

Den andre huvudpersonen, Diego Campos, var av en annan åsikt.

– Jag bryr mig inte om vad de i Hammarby tycker. De vill försvara sin spelare. Det var rött kort och de får säga vad de vill, säger han.

”Det är surt”

Därefter gick hemmalaget ut och vände på matchen efter paus med två snabba mål, Dijan Vukojevic och Rasmus Örqvist.

– Jag har inte pratat om domarna på mina 1,5 år här men den här gången tycker jag att jag har rätt att göra det. För mig är det ett billigt rött kort. Jag försvarar och skyddar alltid domarna och de är bara människor, men i dag känner jag att vi tappar två poäng på grund av det röda kortet, säger tränaren Marti Cifuentes som också var irriterad på att Hammarby inte fått frispark i en situation som föregick ett av Degerfors mål.

Men med cirka 20 minuter kvar kvitterade Montader Madjed med hjälp av ett motståndarben och fastställde slutresultatet 2–2.

Därmed har Hammarby ännu inte vunnit på bortaplan i årets allsvenska.

– Det är surt. Det är klart det är tufft. Men vi gjorde det helt okej förutom att vi släppte in två självmål, säger Loret Sadiku.

19-årig debutant

Ni har inte vunnit någon bortamatch ännu. Vad ger du för betyg på det?

– Vi vill vinna alla matcher och det har vi inte gjort. Betyg? Det är väl noll av tio.

På en roligare Hammarbynot gjorde den allsvenska debutanten, 19-årige ytterbacken Markus Karlsson, mål. Han satte 1–0 till gästerna med ett skott i krysset.

– Det var jättehärligt. Jag visste inte ens var jag var efteråt. Jag hade ingen aning om vad jag gjorde, sa högerbacken efteråt.