Hammarbyspelare avslutar karriären: ”Tack för allt”

David Concha har ryktas bort från Hammarby.

Nu står det klart att spanjoren lägger ner fotbollskarriären – blott 26 år gammal.

– Det här är väldigt ovanligt. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger sportchefen Jesper Jansson till Sportbladet.

PLUS: Stor rankning: Här är de bästa nyförvärven i allsvenskan 2023

Senast den 20 januari deltog Concha i Hammarbys träningsmatch mot Sandviken, då stod han för en assist.

Jesper Jansson berättar för Sportbladet att spanjoren funderade på sin framtid redan i höstas.

– Vi hade signaler om det här redan då. Han berättade om det i höstas. Sedan skulle han tänka igenom allt under semestern. Känna på det. Men han var fast i tankebanan att han skulle sluta.

”Måste tänka på människan”

Hur reagerade du på beskedet?

– Det är väldigt ovanligt. Jag har aldrig varit med om något liknande. Men man måste tänka på människan i det här läget.

Vad är anledningen?

– Det är privata skäl, måste jag säga. Det är personligt för honom, säger Jansson och fortsätter:

– Men ja, det är ovanligt. Där måste vi i Hammarby titta oss i spegeln också. Hur vi jobbar med research på nya spelare. Samtidigt är det ett mänskligt beslut och vi måste ta hänsyn till människan där bakom.

PLUS: Stor rankning: Här är de bästa nyförvärven i allsvenskan 2023

”Hann aldrig komma in i det”

Hamnar ni en taskig sits vad gäller truppbygget?

– Egentligen inte. David hann aldrig riktigt komma in i truppen och laget på det viset. Vi känner väl också, att ska vi ha en utländsk spelare i den åldern så måste det vara ett rätt bärande namn. En spetsspelare som sticker ut. David har inte hunnit axla den rollen ännu. Sedan öppnar det här upp plats i truppbygget, rent sportsligt och ekonomiskt.

Concha själv har lämnat en kort kommentar till klubbens hemsida.

”Tack för allt stöd denna säsong, jag är glad att vi lyckades hamna på en Europaplats. Önskar er det bästa”.

26-åringen fanns inte på planet när laget gav sig av till Hammarbys försäsongsläger i Marbella. ”På grund av personliga skäl” skrevs som anledning till det på Hammarbys hemsida.

Tidigare har Sportbladet kunnat rapportera att det varit tveksamt om spanjoren blir kvar över hela 2023-säsongen, men att han skulle testas som vänsterback under försäsongen.

David Concha anslöt till Hammarby i somras från CD Badajoz i spanska motsvarigheten till division 1. I Hammarbytröjan blev det 13 matcher.

Jesper Jansson.
Jesper Jansson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.