Seger först ut att hålla tatueringslöftet

”Jag får se om de andra hänger på”

FOTBOLL

ARNHEM. 22°54' 45.733” - 43°13' 34.198”.

OS i Rio är ett kärt minne för truppen och därför vill de etsa fast turneringen på sina kroppar.

– Det är bara jag som har gjort den hittills och det tog ett år. Jag får se om de andra hänger på när jag har startat, säger Caroline Seger.

– Jag ska inte stå och lova något jag inte kan hålla, haha. Men jag tar gärna känslan med mig in i EM, säger Lotta Schelin.

Foto: Anna Tärnhuvud
Caroline Seger visar upp sin tatuering där koordinaterna för Maracana finns på hennes högra lår.

Det svenska damlandslaget i fotboll gjorde ett fantastiskt OS i Brasilien, laget tog sig hela vägen till finalen genom att slå ut världsnationerna USA och Brasilien. Väl i finalen blev det förlust mot Tyskland.

OS är ett kärt minne för spelarna. Turneringen betyder så mycket att de bestämde att de skulle tatuera in koordinatorerna S 22°54' 45.733” och 43°13' 34.198”.

– Maracana, säger Lotta Schelin.

– Det är sjukt sköna minnen därifrån och det var något vi kände att vi skulle göra ihop.

”Många att bocka av”

Men i nuläget är det endast en spelare som har hållit sitt löfte. För några veckor sedan tatuerade Caroline Seger in siffrorna på låret.

– Går du in på de koordinaterna kommer du direkt till arenan Maracana, haha, säger mittfältaren.

– Det är bara jag som har gjort den hittills och det tog ett år. Jag får se om de andra hänger på nu när jag har startat.

Vilka är de andra?

– Sofia Jakobsson, Lisa Dahlkvist, Linda Sembrant, Olivia Schough, Emma Berglund, Nilla Fischer och Lotta Schelin. Så det är många att bocka av.

Tänker inte svika Seger

Lisa Dahlkvist, som sköt avgörande straffen mot både USA och Brasilien, mår bra när hon pratar om OS-silvret.

– Det är häftigt. Man är sugen på att göra den tatueringen. Jag har inte haft tillfälle ännu och jag har inte bestämt än var jag ska göra den. Den är fin, och det är mycket minne.

Du sviker inte Seger då?

– Nej, absolut inte. Jag kommer att göra den, jag vet bara inte när.

Mittbacken Nilla Fischer är också fast besluten att göra tatueringen.

– Först skulle jag inte göra den eftersom vi inte hade bestämt vad vi skulle ha för något, det var typ OS-symbolen först och jag tycker inte det är en snygg tatuering. Men nu har jag bestämt mig för att göra den.

Schelin tycker att tatueringen är grymt snygg. Men hon vågar inte lova något.

– Hon var så himla snabb på det, så hon har den etsad fast på sitt lilla lår. Det är något som vi alla får kolla på hur vi kan få ihop på ett sjysst sätt.

Du ska göra tatueringen?

– Jag ska inte stå och lova något jag inte kan hålla, haha. Jag har i alla fall förhoppning att hitta något trevligt ställe att ha tatuering på.

”Det är rätt läckert”

När tog ni beslut om att ni skulle tatuera er?

– Det var nog lägret efter OS, det var inte alls mitt i stunden. När vi samlades igen efter OS-silvret var det så härligt att ses och vi kände ”fasen, borde vi inte göra något som symboliserar den sommaren och hur det gick i Rio?”. Då pratade vi om det.

En bra grej att ha med sig in i EM?

– Absolut, verkligen. Man ska aldrig fastna i dåtid, man ska vara här och nu och tänka framåt. Men det är inte alls fel att på något sätt att ta med den njutningen och känslan som vi hade i truppen. Det är en sån känslan man får uppleva tillsammans när det går på det sättet i ett mästerskap. Det är rätt läckert och det är inget man ska skyffla bort, jag tar gärna med mig de känslorna.

Måndag den 17 juli kliver Sverige in i EM-turneringen, då jagar man revansch på Tyskland.

Foto: Anna Tärnhuvud
Caroline Seger och Nilla Fischer