Kan lämna ”Juve” – efter traktorfiasko

Foto: TT
Moise Kean.
FOTBOLL

I vintras blev han förste spelare född efter millenniumskiftet att spela i Champions League.

Nu riskerar Juventus att tappa 17-årige supertalangen Moise Kean.

Och anledningen är, minst sagt, egendomlig…

Det råder ingen tvekan om att Moise Kean har talang.

I vintras fick han debutera i Champions League som förste 00:a någonsin och i slutet av maj blev han förste spelare född efter millenniumskiftet att göra mål i serie A. 17-åringen byttes då in och frälste sitt Juventus genom att nicka in 2-1-målet mot Bologna i matchens sista minut.

Efteråt lovade han att:

– Det här är bara början…

Och visst, det kanske bara är början på en fantastisk karriär, men frågan är om den kommer att fortsätta i Juventus? Klubben vill sajna upp sin oslipade diamant men det har uppstått … problem.

”Har lovat mig...”

Hans pappa är nämligen förbannad på klubben.

Anledningen? Han får inga traktorer.

– Juventus har erbjudit ett kontrakt med en lön på 700 000 euro (cirka 6,8 miljoner kronor) per säsong och visst, det är bra. Problemet är att klubben även har lovat att ge mig ett antal traktorer för min jordbruksverksamhet i Elfenbenskusten. Men nu säger de att det inte finns någon budget för det…, säger spelarens pappa, Biorou, till italienska medier, enligt Sky Sports.

– Jag äger flera hektar mark i Elfenbenskusten som jag vill använda till att odla ris och majs. Jag är agronom (lantbrukare) och när jag bad Juventus om material för min verksamhet så sa de: ”Inga problem”. Men häromdagen kontaktade en av klubbens jurister mig och sa att man drar tillbaka erbjudandet eftersom mina önskemål var utanför deras område, fortsätter pappa Biorou.

Tvist med Raiola

Såväl italienska som brittiska medier rapporterar att Juventus, på grund av detta, riskerar att förlora den 17-årige jättetalangen. Eftersom han fortfarande är minderårig krävs någon av föräldrarnas underskrifter vid ett eventuellt kontrakt.

– När Moise blir myndig så riskerar Juventus att tappa honom om de inte sajnar upp honom nu, säger pappan.

Stjärnagenten Mino Raiola hävdar att Moise Kean är bunden till honom men detta dementerar pappan bestämt.

– Raiola säger att han är min sons agent, men sanningen är att de aldrig har skrivit något kontrakt på det. Och om jag får bestämma så kommer jag att välja en annan agent, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

Fotboll